Η «Βραδιά του Ερευνητή» επιστρέφει!


 Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018  στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό 
Η μεγάλη γιορτή της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας επιστρέφει για δωδέκατη συνεχή χρονιά και υπόσχεται να χαρίσει συναρπαστικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους! Η «Βραδιά του Ερευνητή», που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) και διοργανώνεται σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν μια δημιουργική βραδιά πλούσια σε θεατρικά και μουσικά δρώμενα, διαδραστικά πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις, και διαγωνισμούς.
Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στη Λεμεσό από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 12:00 το βράδυ. Βασικό θέμα της φετινής εκδήλωσης, που φέρει τον τίτλο «Human Era Night», είναι η έρευνα στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Κύριος στόχος της «Βραδιάς του Ερευνητή» είναι η καλλιέργεια ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας καθώς και η ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από τα κυπριακά πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους, να περιηγηθούν σε μία μεγάλη έκθεση πειραμάτων και να ξεκλειδώσουν, μαζί με τον Brainy, την κεντρική φιγούρα της εκδήλωσης, τα μυστικά της επιστήμης, μέσα από ένα ευρύ φάσμα διαδραστικών δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, συμπεριλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό S FACTOR κατά τον οποίο μαθητές θα παρουσιάσουν ένα επιστημονικό φαινόμενο, με πρωτότυπο τρόπο, διεκδικώντας πλούσια δώρα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
 
Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο στο διακεκριμένο Κύπριο αρχαιολόγο Δρ. Βάσο Καραγιώργη για το σύνολο της προσφοράς του στην αρχαιολογική έρευνα.
 
Επιπρόσθετα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν παράλληλες δραστηριότητες στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, μαθητές σχολείων πρόκειται να πραγματοποιήσουν «Ένα ταξίδι στην Ευρώπη» μέσα από τις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης μαθαίνοντας για τη ζωή και το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών Επίσης, το Ινστιτούτο Κύπρου προγραμματίζει ανοικτή συζήτηση στο Υφαντουργείο με θέμα «Η Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου» ενώ το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα διοργανώσει ξεναγήσεις για το κοινό σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και για άλλες χρήσιμες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.research.org.cy και τη σελίδα στο Facebook «Βραδιά του Ερευνητή/Researchers` Night».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










113