Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας: Σημαντικές επιτυχίες κυπριακών ερευνητικών φορέων


ΤΕΠΑΚ, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ινστιτούτο Κύπρου σε ρόλο συντονιστή

Πέντε προτάσεις κυπριακών ερευνητικών φορέων πέτυχαν σημαντική διάκριση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση ύψους €4.5 εκατ. ως συντονιστές για την υλοποίηση ερευνητικών έργων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Spreading Excellence and Widening Participation», της Δραστηριότητας «Twinning» του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

Πρόκειται για τρεις προτάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, μία πρόταση  του Πανεπιστημίου Κύπρου και μία του Ινστιτούτου Κύπρου. Σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 θα υπογραφούν όλα τα σχετικά συμβόλαια, με στόχο τα έργα να ξεκινήσουν να υλοποιούνται στις αρχές του Ιανουαρίου 2016.

Το Πρόγραμμα «Spreading Excellence and Widening Participation» επιδιώκει την ορθολογική και ομοιογενή ανάπτυξη και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ χωρών της ΕΕ, οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης του ερευνητικού τους δυναμικού.

Παράλληλα, το ΙΠΕ ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Spreading Excellence and Widening Participation» για την περίοδο 2016 – 2017οι οποίες θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στη Λευκωσία στις 2 Δεκεμβρίου 2015. Τα Εθνικά Σημεία Επαφής για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», Λειτουργοί του ΙΠΕ, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για παροχή δωρεάν υπηρεσιών στήριξης στους ερευνητές για όλες τις δραστηριότητες του Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.research.org.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










137