Ηλίας Μαρκάτζιης: Έχουμε δρόμο να διανύσουμε στη ΜΕΠΕΥ


ΚΥΠΕ -Η συνάντηση στην ΜΕΠΕΥ διεξάχθηκε σε αρκετά καλό κλίμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ηλίας Μαρκάτζιης, και πρόσθεσε ότι «έχουμε δρόμο να διανύσουμε».

Ερωτηθείς για τη συνεδρία της ΜΕΠΕΥ, ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι έγινε μια συζήτηση εποικοδομητική.
«Μπήκαν κάποιες ιδέες κάτω, κάποια στοιχεία, κάποιες περιγραφές, όπως μας είχε συζητηθεί από τον Πρόεδρο της ΜΕΠΕΥ στην προηγούμενη συνάντηση. Υπήρξαν κάποιοι προβληματισμοί πάνω σε κάποιες τοποθετήσεις του Υπουργείου Παιδείας, αλλά θεωρώ ότι είναι στα πλαίσια της συζήτησης, του διαλόγου, το κλίμα ήταν αρκετά καλό στη συνάντηση και θεωρώ ότι ήταν ακόμα ένα βήμα στα πλαίσια του διαλόγου που διεξάγουμε για να φτάσουμε κάπου. Εμείς κάναμε ακριβώς όπως αναγράφεται και στα πρακτικά της προηγούμενης συνάντησης και ότι μας ζητήθηκε το παραδώσαμε στον Πρόεδρο της ΜΕΠΕΥ. Άρα, όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση του. Έκανα μια σύντομη παρουσίαση των στοιχείων που δώσαμε στον Πρόεδρο, αλλά αν ο Πρόεδρος θέλει να δώσει όλα τα στοιχεία είναι δικό του θέμα. Επειδή άκουσα ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παραπονέθηκαν ότι δεν ετοιμάσαμε αυτά που έπρεπε, δεν είναι αλήθεια αυτό. Όλα είναι έτοιμα και έχουν παραδοθεί στον Πρόεδρο. Απλώς, κατά την ώρα της συνάντησης έκανα μια σύντομη παρουσίαση των όσων έχουμε καταθέσει», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι «έχουμε δρόμο να διανύσουμε, γι’ αυτό αφιερώσαμε σήμερα δύο περίπου ώρες συνάντησης πάνω σε αλληλοπληροφόρηση και πληροφόρηση του ίδιου του Προέδρου για τις θέσεις των δύο πλευρών, δηλαδή της συνδικαλιστικής πλευράς και της πλευράς του Υπουργείου Παιδείας».
«Απ’ εκεί και πέρα, θεωρώ ότι έγινε και μια συζήτηση, μια ανάπτυξη ιδεών, που είναι κάτι πολύ υγιές σε ένα διάλογο», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ τι θα γίνει με τα μαθήματα που έχασαν οι μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες στις ορεινές περιοχές, και οι οποίες λόγω των καιρικών συνθηκών, παρέμειναν κλειστές, ο κ. Μαρκάτζιης είπε: «Να μην ανησυχεί κανένας γι’ αυτά τα θέματα».
«Πάνω απ’ όλα είμαστε παιδαγωγοί και ασφαλέστατα, θα κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν για τα παιδιά που έχασαν μαθήματα. Δεν θα θυματοποιήσουμε κανένα μαθητή, όπως κάνουμε άλλωστε πάντα. Ότι πρέπει να γίνει, ξέρει το σχολείο πως πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσει. Έχουν και τις δικές μας οδηγίες και τη δική μας έγκριση για οτιδήποτε αποφασίσουν», σημείωσε.
Σε ερώτηση σε ποια φάση βρίσκονται τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι βρίσκονται σε συναγερμό οι περισσότερες σχολικές εφορείες και είναι καθοδόν να αρχίσουν την υλοποίηση των όσων αποφασίστηκαν το συντομότερο.
«Έχουν μπει σε μια διαδικασία σχεδιασμού της δουλειάς που θα κάνουν, όπως ετοιμασίας των όρων ούτως ώστε να βγουν προσφορές. Εγώ ελπίζω ότι σύντομα θα είναι ορατά τα αποτελέσματα, θα είναι ορατή η υλοποίηση της περίφραξης καταρχήν. Έχουμε το θέμα του φύλακα, όπου οι σχολικές εφορείες είναι στη διαδικασία να βρουν φύλακα για το κάθε ένα σχολείο. Άρα, τα δύο μεγάλα θέματα βρίσκονται σε εξέλιξη. Βρίσκεται, επίσης, σε εξέλιξη ο έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κάποιων σχολείων που είχαν προτεραιότητα και υπάρχουν τα κονδύλια για γίνουν οποιαδήποτε έργα χρειάζονται για την αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κάποιων σχολείων που την χρειάζονται. Για την Κάρτα Εισόδου, έχουμε στείλει τα πάντα, παρόλο που δόθηκαν οδηγίες προς τους διευθυντές να μην προχωρήσουν. Εγώ θεωρώ ότι θα γίνουν σοφότερες σκέψεις και η Κάρτα θα προχωρήσει. Δεν είναι κάτι δύσκολο να γίνει και είναι κάτι που προσφέρει μια προστιθέμενη αξία και προ πάντων καλλιεργεί κουλτούρα», συμπλήρωσε.
Όπως είπε, το πρόβλημα μας πρώτα απ’ όλα είναι να καλλιεργήσουμε τον ίδιο τον εαυτό μας, ούτως ώστε να δίνεται περισσότερη σημασία στην ασφάλεια.
«Φαίνεται ότι υπάρχει μια άρνηση από όλους να γίνει αυτή η μεγάλη αλλαγή. Η Κάρτα είναι ακριβώς ένα βήμα προς το προσέχω περισσότερο. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε με την κάρτα», κατέληξε.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


452