Ηλίας Μαρκάτζιης για ΜΕΠΕΥ: Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση και εποικοδομητική, σε πολύ καλό κλίμα


ΚΥΠΕ-  Νέα συνάντηση θα έχει στις 11 Ιανουαρίου η Μικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΜΕΠΕΥ), η οποία συνήλθε σήμερα για δεύτερη φορά, υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστου Πατσαλίδη, και με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, Ηλία Μαρκάτζιη, και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ.

Η σημερινή συνάντηση κάλυψε τρία εκ των θεμάτων που βρίσκονται στην ατζέντα της ΜΕΠΕΥ και πιο συγκεκριμένα τα θέματα που αφορούν τον υπεύθυνο τμήματος, τον βιολογικό παράγοντα και το σύστημα των απαλλαγών.

 «Έγινε μια πολύ καλή συζήτηση και εποικοδομητική, σε πολύ καλό κλίμα» ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζιης.

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν τα τρία συγκεκριμένα θέματα -τα οποία είχαν τεθεί και στην προηγούμενη συνάντηση επί τάπητος- προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά που υπήρχαν.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκάτζης στο ΚΥΠΕ, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της ΜΕΠΕΥ στις 11 του Γενάρη και το Υπουργείο Παιδείας δεσμεύθηκε να καταθέσει κατηγοριοποίηση των απαλλαγών προκειμένου να βοηθήσει στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.  

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα που έχουν περιληφθεί στην ατζέντα της ΜΕΠΕΥ είναι:

Βιολογικός Παράγοντας, Νεοεισερχόμενοι 

Υπεύθυνος Τμήματος Εξέταση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων Υπεύθυνου Τμήματος

Εξορθολογισμός του διδακτικού χρόνου

Συνδικαλιστικός χρόνος  

Συνολικός εξορθολογισμός του συστήματος απαλλαγών

Αργίες

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μαρκάτζη, είναι ο διάλογος να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του Γενάρη για να μη δημιουργηθούν προβλήματα στα θέματα στελέχωσης και στον προγραμματισμό του επόμενου χρόνου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










669