Ημερίδα Δημοτικoύ Σχολείου Λυκαβηττού (Κ.Β’) «Μικροί Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο»


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Λυκαβηττού (Κ.Β΄) για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και εντασσόταν στα πλαίσια του προγράμματος «Μικροί Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η επιθεωρήτρια του σχολείου, Ελένη Χαραλάμπους, ο συντονιστής του προγράμματος, λειτουργός του Π.Ι., Νικόλας Κανάρης, ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, Γιάννης Χρυσοστόμου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου Παναγιώτης Παπαχαραλάμπους, καθώς και αρκετοί γονείς του σχολείου.

Στο καλωσόρισμά της, η Διευθύντρια, Σωτηρούλα Βούργια, ανέφερε πως το πρόγραμμα «Μικροί Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο» βοήθησε τους μαθητές να αποκτήσουν κυρίως δεξιότητες και στάσεις ασφαλούς συμπεριφοράς στο διαδίκτυο και να αντιληφθούν ότι σε διλήμματα που προκύπτουν κατά τη χρήση του διαδικτύου, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται στο πλαίσιο ηθικής και αρχών.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της ημερίδας τα παιδιά της Ε'2 - Μικροί Εκπαιδευτές παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό σχετικά με τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, «Ο ψηφιακός Κοντορεβιθούλης δεν είμαι εγώ» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Έπειτα έγινε βράβευση των παιδιών για τους διαγωνισμούς κατασκευής και σελιδοδείκτη με θέμα την Ασφάλεια για το Διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, τα παιδιά - «Μικροί Εκπαιδευτές» για το Διαδίκτυο - χωρίστηκαν σε δύο ισάριθμες ομάδες. Κάθε ομάδα αποτελείτο από τέσσερις σταθμούς. Οι μικροί Εκπαιδευτές, με την εποπτεία της δασκάλας τους, Κατερίνας Χριστάκη, πέρασαν από όλους τους σταθμούς ανά σαραντάλεπτο και ήταν υπεύθυνοι να εκπαιδεύσουν όλα τα παιδιά του σχολείου, τα οποία πέρασαν από όλους τους σταθμούς και μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες εκπαιδεύτηκαν και έμαθαν πώς να προστατεύονται από το Διαδίκτυο.

1ος σταθμός: Αποτελέσματα ερωτηματολογίου

*Οι Μικροί Εκπαιδευτές παρουσίαζαν στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν σχετικά με το διαδίκτυο.

2ος σταθμός: Φιδάκι με συμβουλές για τη χρήση του διαδικτύου

*  Τα παιδιά παίζοντας φιδάκι, ήρθαν σε επαφή με συμβουλές για τη χρήση του διαδικτύου, που ετοίμασαν οι Μικροί Εκπαιδευτές.

3ος σταθμός:Ομίζ στον υπολογιστή: Γενικές γνώσεις για το διαδίκτυο

http://www.saferinternet.pr/pames/Quiz1 GenikesGnoseis.html

4ος σταθμός: Puzzle- ιστορία

 *Οι Μικροί Εκπαιδευτές είχαν ζωγραφίσει σε καμβά, με τη βοήθεια της κ. Ιωάννας Φιλίππου, μια ζωγραφιά με θέμα το Διαδίκτυο. Τα παιδιά έγραψαν ένα τσιαττιστό σχετικό με το διαδίκτυο. Ακολούθως το σχέδιο το μετατρέψαμε σε puzzle.

 *Τα παιδιά που περνούσαν από αυτή την ομάδα στη συνέχεια διηγούνταν την εικονογραφημένη ιστορία που είχαν μπροστά τους σχετικά με τη χρήση διαδικτύου.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τα βιωματικά εργαστήρια, κυρίως όμως προβληματίστηκαν κι ευαισθητοποιήθηκαν με απότοκο την προσπάθεια για απόκτηση στάσεων ασφαλούς συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










139