Ημερίδα για την Αμφίπολη διοργανώνει την Παρασκευή η Εστία Ελλάδος Κύπρου


Η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή Ημερίδα με θέμα «Μακεδονική Αρχαιολογία. Από τις Αιγές στην Αμφίπολη» με ομιλητές τον Ακαδημαϊκό, Μιχάλη Τιβέριο, και τους Καθηγητές  Χρυσούλα Σαατσόγλου – Παλιαδέλη, Ιωάννη Ακαμάτη, Σεμέλη Πινγιάτογλου και Γεωργία Καραμήτρου – Μεντεσίδη, κατά τις ώρες 17.00 με 20.30 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανακοίνωσε σήμερα η Πρόεδρος της Εστίας Ελλάδος Κύπρου, Κλαίρη Αγγελίδου, σε διάσκεψη Τύπου. Στην παρουσίασή της είπε πως “πιστεύουμε ότι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων θα αποβεί πολύ χρήσιμη, γιατί η Μακεδονία μας ήταν ένας χώρος που από την αρχαιότητα, ήταν χώρος αμφισβητούμενος και διεκδικούμενος από πολλούς, ώσπου ο Φίλιππος με τους πολέμους του εναντίον των περιοίκων Ιλλυριών και άλλων και ο Μέγας Αλέξανδρος με την εκστρατεία εναντίον των Μήδων εδραίωσαν τη θέση της Μακεδονίας, ως ένα από τα κράτη μέλη του ελληνικού χώρου”.
Η κ. Αγγελίδου αναφέρθηκε σε δράσεις που ήδη πραγματοποίησε η Εστία Ελλάδος Κύπρου η ίδρυση της οποίας, όπως είπε, “σκοπό έχει την ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδος – Κύπρου μέσα από αμφίδρομα πολιτιστικά δρώμενα που θα αναδεικνύουν την κοινή πολιτιστική μας παράδοση”.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










262