Ημερίδα Πανεπιστημίου Frederick: το Φυσικό Αέριο και Πετρέλαιο στην Κύπρο και ευκαιρίες εργοδότησης


Το Πανεπιστήμιο Frederick, αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις εξελίξεις γύρω από τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου που υπάρχουν στην Κύπρο, διοργανώνει ημερίδα την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6μμ, στο Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία με θέμα: «Εξελίξεις στο θέμα του Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου στην περιοχή της Κύπρου - ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ».

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους διακεκριμένοι επαγγελματίες του χώρου. Βασικός ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Δρ Χαράλαμπος Έλληνας, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ), ο οποίος θα αναλύσει τις μέχρι τώρα εξελίξεις και τις προοπτικές από την εκμετάλλευση  Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πώς αυτές μεταφράζονται σε ευκαιρίες απασχόλησης, κατάρτισης και εκπαιδευτικές ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού που θα θελήσει να εμπλακεί στον τομέα.

Ακολούθως, ο Δρ Συμεών Κασσιανίδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας HyperionSystemsEngineeringGroup, μιας επιτυχημένης και εδραιωμένης Κυπριακής εταιρείας παροχής υπηρεσιών στον τομέα, θα μιλήσει για τις εξελίξεις, συνδέοντας τις με την επιχειρηματικότητα και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που αναδύονται. Τέλος, ο DrRichardBarnes, Επισκέπτης Καθηγητής στη Σχολή Μηχανικής του Πανεπιστημίου Frederick, θα επικεντρωθεί σε ζητήματα που συνδέονται με το Τερματικό Υγροποίησης Φυσικού Αερίου, ως προτεινόμενη λύση εξαγωγών Φυσικού Αερίου από την Κύπρο και θα αναφερθεί στις γνώσεις Μηχανικής και τεχνικές δεξιότητες που θα απαιτηθούν.     

Η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.frederick.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










158