Ημερίδα «Ψυχική ανθεκτικότητα στη σύγχρονη κοινωνία» από το Πανεπιστήμιο Frederick


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick Ημερίδα με θέμα τις σύγχρονες προσεγγίσεις και επιδράσεις της ψυχικής ανθεκτικότητας. Στόχος της ημερίδας ήταν να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός αφετηριακού σημείου ακαδημαϊκής διερεύνησης σε έναν τομέα που επηρεάζει πλέον δραματικά διάφορους τομείς της κοινοτικής, της κοινωνικής, αλλά και της προσωπικής μας ζωής.

Η ημερίδα ήταν αποτέλεσμα μιας πρωτοποριακής μεθόδου διδασκαλίας που υιοθετήθηκε στο μάθημα «Ανθεκτικότητα», που αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα των τεταρτοετών φοιτητών του προγράμματος B.Sc. Ψυχολογίας. Οι φοιτητές κλήθηκαν, αντί άλλου τρόπου αξιολόγησης, να εντοπίσουν θέματα από την Κυπριακή κοινωνία που άπτονται προβληματισμών στη σύγχρονη μελέτη της ανθεκτικότητας, να διεξάγουν μικρό-έρευνα και παρουσιάσουν τα αποτελέσματά και τις εργασίες τους στο πλαίσιο μιας Ημερίδας. Οι εργασίες ομαδοποιήθηκαν και παρουσιάστηκαν σε δύο μέρη: (α) Η Ανθεκτικότητα στην Οικογένεια και στους Νέους και (β) Η Ανθεκτικότητα στο Ευρύτερο Περιβάλλον.

Στις εργασίες της ημερίδας συνέβαλε και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, παρουσιάζοντας τα προγράμματα που λειτουργεί για την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των νέων. Εργασίες που προκύπτουν από το ερευνητικό τους έργο στην Ανθεκτικότητα παρουσίασαν και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών.

Οι εργασίες της Ημερίδας εκπληρώνουν έναν από τους κυριότερους στόχους του Τμήματος Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick,  που είναι η εμπλοκή των φοιτητών όχι μόνο στην επιστημονική έρευνα, αλλά και στη διαδικασία δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων μέσα από δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ή ως ανακοινώσεις σε συνέδρια / ημερίδες. Όλες οι εργασίες θα δημοσιευθούν και θα εκδοθούν υπό τη μορφή Πρακτικών, τα οποία θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου στις αρχές Ιουλίου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










120