Καδής: Δώσαμε το γενικό πλαίσιο και όχι τις τελικές μας προτάσεις για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση


Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής κάλεσε εκ νέου σήμερα μέσω της κρατικής τηλεόρασης τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε διάλογο ώστε να προχωρήσει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ο κ. Καδής  κατέστησε σαφές  ότι στις τρεις προτάσεις που έδωσε το Υπουργείο του (Διορισμών, Επιμόρφωσης και Αξιολόγησης) δόθηκε το γενικό πλαίσιο και όχι οι τελικές προτάσεις. Με αυτό τον τρόπο, ο Υπουργός αφήνει ξεκάθαρα πλέον να νοηθεί ότι στο διάλογο που θα ακολουθήσει, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στις πρόνοιες των προτάσεων λαμβάνοντας υπόψη και ανησυχίες π[ου εκφράζονται. Συνεχίζοντας είπε ότι αν δίνονταν ολοκληρωμένες προτάσεις, το Υπουργείο θα κατηγορείτο ότι πήρε τελικές αποφάσεις χωρίς να λάβει υπόψη τις απόψεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Ανέφερε επίσης ότι για παράδειγμα στο σχέδιο διορισμών δεν αποκλείεται, στα πλαίσια του διαλόγου να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση των συμβασιούχων. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μη λαμβάνονται καθόλου υπόψη τα προσόντα ούτε μια εξέταση, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Υπουργός Παιδείας αποκάλυψε  ότι, σε περίπτωση που δεν ψηφιστούν από τη Βουλή οι προτάσεις, θα προχωρήσει σε εφαρμογή προνοιών τους που δεν χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Καδής στάθηκε ιδιαίτερα και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, τόσο στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα όσο και στο Ενιαίο Λύκειο. Αναφέρθηκε στις  βαθμολογίες που δίνονται από τους εκπαιδευτικούς στα απολυτήρια των μαθητών και αποκάλυψε ότι σε μια επαρχία, ο μέσος όρος της βαθμολογίας τους είναι πάνω από 18!!!

Καταλήγοντας ευχήθηκε «να υπάρξει συναίνεση και να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, γιατί δεν γνωρίζω αν στο τέλος έλθουν κάποιοι άλλοι να τις επιβάλουν» (εννοώντας την Τρόικα και την Παγκόσμια Τράπεζα).      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











106