Καδής: Γέφυρα επικοινωνίας των μαθητών Κύπρου - Ελλάδας το πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο»


 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η παγκύπρια εκδήλωση του Προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο» για τη διετία 2013-2015, το οποίο εντάσσεται στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και που όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, “στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των παιδιών και τη δημιουργία πολιτών με σεβασμό προς τη φύση και τον άνθρωπο”.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “στα 21 χρόνια εφαρμογής του, το πρόγραμμα αυτό, έχει συμβάλει στην καλλιέργεια θετικών στάσεων σε ζητήματα όπως η προστασία της οικολογικής ισορροπίας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η αειφόρος ανάπτυξη”.
Πρόσθεσε ότι “ταυτόχρονα, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη προβληματισμού και στην ανταλλαγή εμπειριών για τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις παιδαγωγικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Κύπρο και την Ελλάδα”.
Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι το «Χρυσοπράσινο Φύλλο», ως διακρατική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, αποτελεί “μια θαυμάσια γέφυρα επικοινωνίας και συντελεί στη σύσφιξη των σχέσεων των μαθητών της Κύπρου με τους μαθητές της Ελλάδας, τόσο σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο σχολείου και κοινωνίας”.
Καταλήγοντας, εξέφρασε συγχαρητήρια “στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάστηκαν με μεράκι για την επιτυχή υλοποίηση του διετούς προγράμματος”, ενώ ευχήθηκε το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να συμβάλλει στη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











132