Κάποιοι σκάβουν το λάκκο του Υπουργού


ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΤΣΕΛΕΠΟΥ*  

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, έδειξε τους τελευταίους 14 μήνες ότι έχει διάθεση να αλλάξει πράγματα και καταστάσεις και ότι τολμά να συγκρουστεί με καταστάσεις και κατεστημένα. Τόλμησε να αγγίξει θέματα που άλλοι Υπουργοί, κάλυπταν κάτω από το χαλί και να σπρώξει προς επίλυση χρονίζοντα θέματα.

Στην προσπάθεια του αυτή αρκετές φορές είχε και λανθασμένες αποφάσεις, κακές στιγμές, όμως συνολικά κρίνοντας την προσπάθεια του, δεν μπορεί παρά κάποιος να αναγνωρίσει ότι στις ενέργειες του κυριαρχούσε το ενδιαφέρον για την Παιδεία.

Κάποιοι όμως, όταν αντιλήφθηκαν ότι απέτυχαν να κρατήσουν παράλογα κεκτημένα με διάλογο και επιχειρήματα, έβαλαν σε δράση πλάγιες μεθόδους. Δημιουργώντας ένα …περίεργο περιβάλλον γύρω από τον Υπουργό προσπαθούν να τον οδηγήσουν σε αναίρεση αποφάσεων που λήφθηκαν μετά από μήνες διαπραγματεύσεων και συζητήσεων και συμφωνιών που επισφραγίστηκαν με κατάθεση σχεδίων στο Υπουργικό και τη Βουλή.

Προσπαθούν να μειώσουν την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και το γόητρο του και φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να τα καταφέρουν….

Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Υπουργός να αντιληφθεί έγκαιρα τις τρικλοποδιές και να απομακρύνει από το περιβάλλον του όσους του σκάβουν το λάκκο. Γιατί ότι έκτισε με κόπο και μάχες για ένα ολόκληρο χρόνο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα σε μια μόνο μέρα και με μια μόνο απόφαση…

Περισσότερα δεν χρειάζονται. Ο ίδιος αν διαβάσει αυτές τις γραμμές θα αντιληφθεί ποιοι είναι αυτοί που θέλουν το καλό του και ποιοι του σκάβουν το λάκκο….

*Αρχιτέκτονας, Βοηθός Διεθυντής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










175