Γύρω στους 60-70 εκπαιδευτικοί Δημοτικής και 50-60 Μέσης δε θα αξιοποιηθούν δήλωσε σήμερα στο "Ράδιο Πρώτο" ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος σχολιάζοντας τις τελευταίες αντιδράσεις μετά τους διορισμούς στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση. Την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι στη Προδημοτική και την Τεχνική Εκπαίδευση αυξάνεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αξιοποιούνται. Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες στο άμεσο σύντομο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου να αξιοποιηθούν, στη βάση των αναγκών με άλλους τρόπους.
Ο κ. Κενεβέζος απέδωσε τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν αφενός μεν στις μνημονιακές συμφωνίες και αφετέρου, στις δύο χιλιάδες αλλόγλωσσους μαθητές που έφυγαν από την Κύπρο λόγω κρίσης.
Ο Υπουργός Παιδείας, εξέφρασε την ελπίδα ότι τις επόμενες μέρες, σε συνεννόηση του Υπουργείου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις θα βρεθούν οι καλύτεροι τρόποι, ώστε να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν στη νέα σχολική χρονιά.
Ο κ. Κενεβέζος διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας καταβάλει συνεχείς προσπάθειες να μην προκύψουν άλλα μέτρα στον τομέα της εκπαίδευσης.