KES COLLEGΕ: 41 χρόνια προσφοράς πρωτοποριακών Κλάδων Σπουδών και προσήλωσης στην Επαγγελματική Εκπαίδευση


 

Πέρα από τη θεωρητική ενημέρωση, το KES COLLEGE δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική κατάρτιση των φοιτητών του. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με πρακτική άσκηση μέσα στα ειδικά επαγγελματικά εργαστήρια του Κολλεγίου, όσο και με πρακτική κατάρτιση σε πραγματικούς χώρους εργασίας.

Το KES COLLEGE λειτουργεί στην Λευκωσία και προσφέρει συνολικά 12 Κλάδους Σπουδών. Οι 7 Κλάδοι του είναι Αξιολογημένοι - Πιστοποιημένοι από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης Πιστοποίησης (Σ.ΕΚ.Α.Π.) και οι φοιτητές τους δικαιούνται Κρατική Χορηγία μέχρι €3417. Οι υπόλοιποι κλάδοι σπουδών βρίσκονται είτε σε διαδικασία αξιολόγησης είτε αναβάθμισης και προγραμματίζεται ορισμένοι εξ΄αυτών να υποβληθούν σύντομα για αξιολόγηση. Ακολουθεί σύντομη αναφορά κυρίως στα αξιολογημένα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται στο KES COLLEGE.

 

Αισθητική

 • 2 χρόνια - Δίπλωμα (Αξιολογημένος Κλάδος από το Σ.ΕΚ.Α.Π. - Κρατική Χορηγία)
 • 3 χρόνια - Ανώτερο Δίπλωμα (Νέος εγγεγραμμένος Κλάδος σπουδών του οποίου η διαδικασία αξιολόγησης αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική ή Αγγλική                       

Εξωτερικές Εξετάσεις:

 • ITEC (Αγγλίας)
 • CIDESCO (Ελβετίας)

Οι απόφοιτες του Κλάδου Αισθητικής μπορούν να γίνουν δεκτές για εγγραφή στην Ένωση Διπλωματούχων Αισθητικών Κύπρου (ΕΔΑΚ) και μπορούν να εξασκήσουν το επάγγελμα της Αισθητικού.

 

 Κλάδος Ιατρικών Επισκεπτών

 • 2 χρόνια - Δίπλωμα (Αξιολογημένος Κλάδος από το Σ.ΕΚ.Α.Π. - Κρατική Χορηγία)
 • 3 χρόνια - Ανώτερο Δίπλωμα (Ενδιάμεσος τίτλος σπουδών του τετραετούς προγράμματος)
 • 4 χρόνια – Πτυχίο (Εγγεγραμμένος Κλάδος σπουδών)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική ή Αγγλική                       

Εξωτερικές Εξετάσεις:

 • ECDL (για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές)

Ο διετής Κλάδος Ιατρικών Επισκεπτών του KES COLLEGE είναι ο ΜΟΝΟΣ αξιολογημένος Κλάδος με το ΠΡΩΤΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόγραμμα σπουδών που δίνει στους απόφοιτους το δικαίωμα:

 • Για εγγραφή στο Μητρώο Ιατρικών Επισκεπτών
 • Για νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του Ιατρικού Επισκέπτη

 

Κλάδος Βοηθών (Τεχνικών) Φαρμακείου

2 χρόνια - Δίπλωμα (Αξιολογημένος Κλάδος από το Σ.ΕΚ.Α.Π. - Κρατική Χορηγία)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική ή Αγγλική                       

Εξωτερικές Εξετάσεις:

 • ECDL (για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές)
 • Ο Κλάδος Βοηθών (Τεχνικών) Φαρμακείου του KES COLLEGE είναι ο ΠΡΩΤΟΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κλάδος του είδους του στην Κύπρο.
 • Η πρακτική άσκηση των φοιτητών συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων την παρακολούθηση αλλά και εκτέλεση καθηκόντων Βοηθών (Τεχνικών) Φαρμακείου στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, σε δημόσια νοσηλευτήρια και σε ιδιωτικά φαρμακεία.

 

 Hotel Management

 • 3 χρόνια - Ανώτερο Δίπλωμα (Αξιολογημένος Κλάδος από το Σ.ΕΚ.Α.Π. - Κρατική Χορηγία)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική                   

 • Ανανεωμένο Πρόγραμμα Σπουδών προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Κλάδος Hotel Management ακολουθεί ένα νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών προσφέροντας τη δυνατότητα για συνέχιση σπουδών σε πανεπιστήμια και ευκαιρίες για εργοδότηση σε ξενοδοχεία, τουριστικά συγκροτήματα, διοργάνωση εκδηλώσεων, κρουαζιερόπλοια και εταιρείες catering.

 

Μαγειρική & Γαστρονομικές Τέχνες

 • 3 χρόνια - Ανώτερο Δίπλωμα (Αξιολογημένος Κλάδος από το Σ.ΕΚ.Α.Π. - Κρατική Χορηγία)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική και Αγγλική                    

Εξωτερικές Εξετάσεις:

 • Royal Society for the Promotion of Health (Αγγλίας)

        (Υγιεινή Τροφίμων, Σύστημα HACCP, Υγεία / Ασφάλεια)

Η πρακτική άσκηση των φοιτητών γίνεται στo νέο υπερσύγχρονο εργαστήριο Μαγειρικής καθώς επίσης στο πλήρως ανακαινι-σμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του KES COLLEGE.

Στον Κλάδο διδάσκουν προσοντούχοι εκπαιδευτές με εμπειρία στο χώρο της κυπριακής γαστρονομίας.

 

Διοίκηση Γραφείου & Γραμματειακές Σπουδές

* 3 χρόνια - Ανώτερο Δίπλωμα (Αξιολογημένος Κλάδος από το Σ.ΕΚ.Α.Π. - Κρατική Χορηγία)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική και Αγγλική                    

Εξωτερικές Εξετάσεις:

 • LCCI (London Chamber of Commerce and Industry) - Λογιστική, Αγγλικά, Αγγλική Δακτυλογραφία
 • Υπουργείο Παιδείας (Κυβερνητικές Εξετάσεις) - Δακτυλογραφία, Στενογραφία
 • ECDL (European Computer Driving License) - Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

Ο Κλάδος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διοικητικών Βοηθών EUMA (European Management Assistants), ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου επαγγελματιών Διοικητικών Βοηθών και Γραμματέων.

 

Business Studies

 • 3 χρόνια - Ανώτερο Δίπλωμα (Αξιολογημένος Κλάδος από το Σ.ΕΚ.Α.Π. - Κρατική Χορηγία)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική                   

Στόχος του κλάδου είναι να δημιουργήσει ποικίλες ευκαιρίες εργοδότησης σε διοικητικές και διευθυντικές θέσεις μέσω της παροχής της κατάλληλης εκπαίδευσης στους τομείς που αποτελούν τους πυλώνες της σύγχρονης οργάνωσης επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου. Το πρόγραμμα επιδιώκει επίσης τη διεύρυνση της σκέψης στους νέους επαγγελματίες γι’ αυτό περιλαμβάνει μια ποικιλία μαθημάτων.

 • Στους Κύπριους φοιτητές παρέχεται επιπρόσθετη βοήθεια στην αγγλική γλώσσα.
 • Είναι ο μοναδικός αξιολογημένος τριετής Κλάδος Business στην Κύπρο που προσφέρει Ανώτερο Δίπλωμα.
 • Οι απόφοιτοι του κλάδου μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού έχοντας απαλλαγές πολλών μαθημάτων.

 

Δημοσιογραφία & Δημόσιες Σχέσεις

 • 3 χρόνια - Ανώτερο Δίπλωμα

(Ο Κλάδος είναι υπό αξιολόγηση από το Σ.ΕΚ.Α.Π.)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

 • Ο Κλάδος Δημοσιογραφίας & Δημοσίων Σχέσεων είναι ο πρώτος του είδους του που λειτουργεί στην Κύπρο από το 1972. Στον Κλάδο αυτό έχουν διδάξει και εξακολουθούν να διδάσκουν πολλοί καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και επιστήμονες της Κύπρου και του εξωτερικού. Το πρόγραμμα του Κλάδου έχει ανανεωθεί πλήρως για να συνάδει με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης δημοσιογραφίας.
 • Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα όπως: διαδικτυακό ρεπορτάζ, φωτοδημοσιογραφία, ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγή, ερευνητική δημοσιογραφία, δημόσιες σχέσεις κ.α. που προετοιμάζουν τους φοιτητές για το απαιτητικό επάγγελμα του δημοσιογράφου.

Ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες που μετράνε στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει το KES COLLEGE είναι το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα που υπάρχoυν: οι ομαλές διαπροσωπικές σχέσεις, ο σεβασμός της προσωπικότητας τού φοιτητή και το ήθος τού Κολλεγίου. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, λειτουργούν φιλικές ανθρώπινες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι καθηγητές και οι εκπαιδευτές συνεργάζονται αρμονικά τόσο με την κάθε ομάδα όσο και με το κάθε άτομο της ομάδας, στην οποία διδάσκουν, για την επίτευξη πιο ψηλών επιπέδων.

Επίσης το Κεντρικό Φοιτητικό Συμβούλιο αναπτύσσει πρωτοβουλίες, οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη στενών συναδελφικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των φοιτητών των διαφόρων κλάδων, του διδακτικού προσωπικού και της Διεύθυνσης. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι η διοργάνωση εκδρομών και ταξιδιών στην Κύπρο και το εξωτερικό, η διοργάνωση χορών και συνεστιάσεων και άλλων εκδηλώσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και κοινωνική ευαισθητοποίηση των φοιτητών.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι φιλανθρωπικές και άλλες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Κεντρικό Φοιτητικό Συμβούλιο, οι οποίες καλλιεργούν και εμπλουτίζουν τον εσωτερικό κόσμο των φοιτητών. Μερικές από αυτές τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες είναι η αιμοδοσία που οργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η ενεργός συμμετοχή των φοιτητών του Κολλεγίου σε διάφορους κοινωφελείς εράνους, η ετοιμασία και πώληση φαγητών και γλυκών που παρασκευάζονται από τους φοιτητές στο Κολλέγιο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, η αθλητική φιλανθρωπική ημερίδα και η εβδομάδα αγάπης, κατά την οποία προσφέρονται υπηρεσίες στα εργαστήρια του Κολλεγίου για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του KES COLLEGE κ.Θεόδωρο Στυλιανού: «Σήμερα υπάρχουν τόσες ευκαιρίες και επιλογές που όχι σπάνια οι νέοι δυσκολεύονται να επιλέξουν, και είναι φυσικό αυτό... Εμείς θα συστήναμε στους νέους: «Γίνε ό,τι θέλεις να είσαι»...Κι ακόμα πιο συγκεκριμένα: «Μάθε να κάνεις αυτό που αγαπάς...». Και μη ξεχνάτε πως το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν.».

Γενικός Υπεύθυνος Κλάδων Σπουδών, KES COLLEGE*

 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


51