Κινητό ψηφιακό εργαστήριο απέκτησε το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας


 Δώδεκα οθόνες αφής (tablets) για τη δημιουργία ενός ψηφιακού κινητού εργαστηρίου και δώδεκα νέους επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι ανανέωσαν πλήρως το υφιστάμενο εργαστήριο, δώρισε ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του  Ζ΄ Δημοτικού Σχολείου Λακατάμειας στο σχολείο.

Στόχος της δωρεάς είναι η ενίσχυση της ψηφιακής τεχνολογικής υποδομής του σχολείου, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης με την παροχή σύγχρονων τεχνολογικών μέσων για  αναβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας. Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος εξασφάλισε και τα δικαιώματα χρήσης της ψηφιακής βιβλιοθήκης εφαρμογιδίων για τα μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες GIZMOS (https://www.explorelearning.com/).

Ο εξοπλισμός αξιοποιείται ήδη από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στις €12.500 και προέρχεται από τις συνδρομές των γονέων και την εθελοντική προσφορά των μελών του Συνδέσμου στις εκδηλώσεις.

Ο ψηφιακός εξοπλισμός παραδόθηκε επίσημα από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μάρκο Χριστοδουλίδη στον Διευθυντή του σχολείου κ. Απόστολο Αποστολίδη στις 19 Απριλίου 2019. Στην τελετή παρευρέθηκε εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού η επιθεωρήτρια του σχολείου κ. Ανδρούλα Σιημητρά, η Δήμαρχος Λακατάμειας κ. Φωτούλα Χατζήπαπα, ο Πρόεδρός της Σχολικής Εφορείας Λακατάμειας κ. Πέτρος Κουλέρμος.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










589