Κολέγιο CDA Πάφου: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Έμφυλη Βία


 Υπό τον τίτλο «Ενδοοικογενειακή και Σεξουαλική Κακοποίηση Γυναικών» το Κολέγιο CDA Πάφου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Circle of Change”, διοργάνωσαν τις 29 Οκτωβρίου 2018, Βιωματικό Εργαστήρι.

 Εισηγήτρια ήταν κα. Ηρώ Μιχαήλ, Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος, Λειτουργός του Συνδέσμου, η οποία τόνισε ότι η Πρόληψη της Βίας Αρχίζει από Εμένα κι Εσένα, σημειώνοντας ότι μία στις πέντε γυναίκες στην Κύπρο έχουν αναφέρει σωματική ή/και σεξουαλική βία από σύντροφο ή/και μη-σύντροφο, από την ηλικία των 15. Η κα Μιχαήλ ανέφερε ότι στόχος του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα Έμφυλης Βίας καθώς και ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις διαθέσιμες υπηρεσίες στήριξης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής του Κολεγίου CDA Πάφου κ. Ευστάθιος Μιχαήλ, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και το ζητούμενο είναι τα θύματα βίας να σπάσουν τη σιωπή τους, να το καταγγείλουν χωρίς φόβο και να επανακτήσουν την αυτοεκτίμηση τους.

Στη διάλεξη παρευρέθηκε και ο βουλευτής Πάφου κ. Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










181