Κριστίν Λαγκάρντ: Θα προβώ σε εισήγηση στο ΔΝΤ για την Κύπρο τις προσεχείς εβδομάδες


Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup στις Βρυξέλλες, η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την Κύπρο παρέχει ένα συνολικό και αξιόπιστο σχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της χώρας.

«Το σχέδιο εστιάζεται στην αντιμετώπιση (του θέματος)των δύο προβληματικών τραπεζών και στο να προστατεύσει πλήρως τις ασφαλισμένες καταθέσεις σε όλες τις τράπεζες. Αντιμετωπίζει αμέσως την καρδιά του προβλήματος του τραπεζικού συστήματος μέσω μίας ξεκάθαρης στρατηγικής η οποία διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και δεν επιβαρύνει υπέρμετρα τον Κύπριο φορολογούμενο».

Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ η συμφωνία παρέχει τη βάση για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο είναι κλειδί στην υποστήριξη της ανάπτυξης.

«Πιστεύουμε ότι το σχέδιο παρέχει μία διαρκή και πλήρως χρηματοδοτούμενη λύση στα υπογραμμισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τη βάζει σ’ ένα βιώσιμο δρόμο προς την ανάκαμψη» Όπως διευκρίνισε, οι ομάδες του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων που βρίσκονται τώρα στην Κύπρο θα εργαστούν για την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών.
«Βασισμένη σ’ αυτό και στην τελική συμφωνία της αποστολής στην Κύπρο, αναμένω να προβώ σε εισήγηση σχετικά με την πιθανή χρηματοοικονομική υποστήριξη από το ΔΝΤ στην εκτελεστική επιτροπή, στις προσεχείς εβδομάδες», κατέληξε η κ. Λαγκάρντ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










128