Ξεκάθαρος ο Αναστασιάδης… οι υπόλοιποι απλά ακολουθούν και λασπολογούν!


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές, τις σημαντικότερες ίσως από καταβολής της Δημοκρατίας, όπου ο κυπριακός ελληνισμός θα δώσει με την ψήφο του την εντολή στον εκλεκτό του για να αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανατρέψει την αρνητική κατάσταση που παραδίδει η χειρότερη διακυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος.

Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, επί διακυβερνήσεως Χριστόφια και  μικρής ηγετικής ομάδας του ΑΚΕΛ, έχουμε απολέσει πέριξ του 20% του μισθού μας, έχουμε χάσει πάμπολλες προσαυξήσεις και την καταβολή της ΑΤΑ. Παράλληλα, οι συντάξεις μας θα είναι δραματικά μειωμένες, το ίδιο και το εφάπαξ. Οι δε συνάδελφοι συμβασιούχοι και αντικαταστάτες βρίσκονται σε ακόμα δυσμενέστερη θέση, με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα. 

Επιπλέον, η ίδια η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργίας, η οικονομική δραστηριότητας μειώνεται διαρκώς και οι φορολογίες και τα χρέη βρίσκονται στην καθημερινή μας ατζέντα.

Μη έχοντας να ορθώσουν πολιτικό λόγο επιπέδου (τα «έργα» τους είναι εκεί), οι εναπομείναντες εις την ηγεσία και στον στενό κομματικό πυρήνα του ΑΚΕΛ, προσπαθούν να βρούνε ψεγάδια στην υποψηφιότητα της αντιπολίτευσης. Μιας υποψηφιότητας που μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα δεινά που έχει συσσωρεύσει η απαράδεκτη κυβέρνηση Χριστόφια.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, και μη έχοντας άλλη επιλογή για να δικαιολογήσουν τη χειρότερη διακυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος, οι του ΑΚΕΛ διαδίδουν ψίθυρους ενάντια στον Νίκο Αναστασιάδη. Ας εξετάσουμε, λοιπόν, κείμενα, επίσημες δηλώσεις και βίντεο για να λάμψει και η πραγματικότητα! 

1. Αν θέλει κάποιος να ανατρέξει στο τι πρότεινε ο Αναστασιάδης ή η κυβέρνηση σχετικά με τις μειώσεις μπορεί να το πράξει. Τα κείμενα είναι εκεί. Σημειώστε ότι είχε εισηγηθεί ο Αναστασιάδης μειώσεις μόλις περίπου 7% (αντί 15% που συμφώνησε αργότερα η κυβέρνηση στο μνημόνιο), περικοπές 20 εκ σε Δημοτική και Μέση (όσο περίπου και στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για το 2013). Επομένως, ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΟΧΙ αύξηση της ώρας όπως λένε κάποιοι.

Τα ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, είναι στη διάθεση όλων.
Προτάσεις 100+1 του ΔΗΣΥ http://www.sigmalive.com/files/manual-uploads/protaseisdisi.pdf
Δέστε ιδιαίτερα την πρόταση 1 και 2: πολύ καλύτερη η πρόταση αυτή από την τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Θυμίζω και τι ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ στο μνημόνιο τελικά μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, μετά από «σκληρή και επιτυχημένη» διαπραγμάτευση που έγινε λίγους μήνες μετά: http://www.onlycy.com/wp-content/uploads/2012/12/mnimoio-kypros-cyprus.pdf

  1. 2.      Η στάση αυτή του Νίκου Αναστασιάδη, ΕΠΙΚΡΟΤΗΘΗΚΕ και από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και τον συγχαίρω γι’ αυτό.. Θεωρώ πολύ σωστό, αν κάποιος έχει να εισηγηθεί κάτι, να λένε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ένα καλό λόγο. Όχι να τον κατηγορούν με λάσπη. Για τους δύσπιστους: http://www.youtube.com/watch?v=Es89AxCvn1g

3. Επειδή ρωτούν πολλοί: ποιος εισηγήθηκε τελικά να μπει η μια ώρα αύξηση στο χρόνο διδασκαλίας; Η απάντηση δόθηκε από τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ με παράθεση συγκεκριμένης ημερομηνίας και τι ελέγχθηκε. Διαβάστε σχετικά το απόσπασμα: http://www.paideia-news.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=7663

4. Ένα παρόμοιο ρεπορτάζ, που εξίσου μιλά για το συγκεκριμένο θέμα, είναι και το ακόλουθο: http://www.paideia-news.com/index.php?id=109&hid=6032

5. Δημόσια ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ουδείς θα μείνει χωρίς δουλειά. Ξεκάθαρα, χωρίς κανένα ψεγάδι.

http://www.ekpedeftikos.com/index.php?id=5818

Όλα αυτά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται μπροστά από τους υπόλοιπους. Τις επόμενες μέρες παραλαμβάνει χάος. Παραλαμβάνει μια Κύπρο καταχρεωμένη, γεμάτη φορολογίες, χιλιάδες συμπατριώτες μας στην ανεργία και ένα λαό που αναζητάει την ελπίδα. Και σε αυτή, είμαι βέβαιος, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα κάνει ό,τι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να ξαναφέρει το χαμόγελο στον τόπο μας!

*Εκπαιδευτικός Δημοτικής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










183