Λοΐζος Γιάσουμας: Το επερχόμενο 6ο Παγκύπριο Συνέδριο, και οι σκοποί και στόχοι της Σχολής Γονέων


Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων διοργανώνει το 6ο Παγκύπριο Συνέδριο της με θέμα: «Μαθηματικά στην εκπαίδευση παιδιών 4 – 7 ετών: Έχουν ρόλο και οι γονείς».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ως εξής: Λευκωσία14 Ιανουαρίου 2016, Λεμεσός21 Ιανουαρίου 2016,Λάρνακα28 Ιανουαρίου 2016, Πάφος4 Φεβρουαρίου 2016,Παραλίμνι11 Φεβρουαρίου 2016.

Για το Συνέδριο και τους στόχους της Σχολής Γονέων είχαμε μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Σχολής, Λοΐζο Γιάσουμα.

ΕΡ: Με ποιο σκεπτικό αποφασίσατε να διοργανώσετε το επερχόμενο συνέδριο; 

ΑΠ: Με βάση επιστημονικές έρευνες στην ηλικία των 4-7 χρόνων το παιδί αναπτύσσει τους βασικούς μηχανισμούς μάθησης. Αυτή η διαπίστωση μας ώθησε, ως Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, να προγραμματίσουμε αυτό το συνέδριο. Σκοπός του συνεδρίου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Προσχολική και Πρώτη Σχολική Εκπαίδευση, είναι η ενημέρωση των γονιών για τον καταλυτικό ρόλο που παίζει το σπίτι στην ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης των μικρών παιδιών.

ΕΡ: Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο και τι να αναμένουν οι συμμετέχοντες;

ΑΠ: Στο Συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν γονείς παιδιών προσχολικής αλλά και γονείς παιδιών των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Επίσης θα μπορούν να το παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης. Οι σύνεδροι αναμένεται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις που θα αφορούν τον τρόπο που οι ίδιοι οι γονείς θα μπορούν να βοηθούν τα παιδιά τους, αφού το συνέδριο περιλαμβάνει και βιωματικά εργαστήρια στα οποία θα διδάξουν ως εμψυχωτές έμπειρες εκπαιδευτικοί Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

ΕΡ: Υπάρχουν άλλες δράσεις που προγραμματίζετε για το επόμενο διάστημα; 

ΑΠ: Πέραν των διαλέξεων και των εκδόσεων του περιοδικού «Οικογένεια και Σχολείο» η Σχολή έχει προγραμματίσει την οργάνωση του εκπαιδευτικού της συνεδρίου με θέμα «Μαθηματικά στην εκπαίδευση παιδιών 4 – 7 ετών: Έχουν ρόλο και οι γονείς» το οποίο θα μεταφερθεί σε όλες τις πόλεις της Κύπρου ως ακολούθως: Λευκωσία 14 Ιανουαρίου 2017, Λεμεσός 21 Ιανουαρίου, Λάρνακα 28 Ιανουαρίου, Πάφος 4 Φεβρουαρίου και Παραλίμνι 11 Φεβρουαρίου.

Επίσης η Σχολή συμμετέχει στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Cyber Safety – Ένα καλύτερο διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο». Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος η Σχολή φιλοδοξεί να προσφέρει 500 επιμορφωτικές διαλέξεις προς τους γονείς, να οργανώσει 2 Παγκύπρια Εκπαιδευτικά Συνέδρια και θα τα μεταφέρει σε τρεις πόλεις της Κύπρου, να αφιερώσει εκδόσεις του περιοδικού «Οικογένεια και Σχολείο» στο συγκεκριμένο θέμα καθώς και ραδιοφωνικές εκπομπές από το Πρώτο του ΡΙΚ, ως επίσης και τη συγγραφή ενός εγχειριδίου το οποίο θα σταλεί σε όλους τους γονείς Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

ΕΡ: Πότε άρχισε να δραστηριοποιείται  για την Παγκύπρια Σχολή Γονέων και ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί;

ΑΠ: Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων δραστηριοποιείται από το 1968, είναι ίσως ο μόνος οργανισμός ο οποίος ενώνει όλους τους φορείς που εμπλέκονται στα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης, έχει δε ως πεδίο δράσης της την επιμόρφωση των γονιών, ασχολείται δηλαδή με τον πιο σημαντικό ρόλο που ο άνθρωπος επιτελεί στη ζωή του, αυτό του γονιού.

Διοικείται από το Διοικητικό της Συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται, με βάση το Καταστατικό της, όλοι οι φορείς των οργανωμένων γονιών, δηλαδή οι Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, καθώς επίσης οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, οι Σύνδεσμοι Επιθεωρητών Δημοτικής και Μέσης, καθώς και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Γνώμονας όλων των μελών του ΔΣ είναι η θέληση και διάθεση για εθελοντική και αφιλοκερδή προσφορά προς το συνάνθρωπό μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










190