Λουκαΐδης: Το ΔΝΤ εισηγείται αποκοπές μισθών και απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, λειτουργών υγεία


 Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με εισηγήσεις του ΔΝΤ προς το Υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες κινούνται στη γνωστή νεοφιλελεύθερη συνταγή της σκληρής λιτότητας και των περικοπών.

Ο κ. Λουκαΐδης προσθέτει ότι «το ΔΝΤ παρουσιάζεται να εισηγείται αποκοπές μισθών και συντάξεων και τεράστιες περικοπές που θα συνοδεύονται από απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών και λειτουργών υγείας». Και συνεχίζει:

«Περαιτέρω, φέρεται να εισηγείται κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών, την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια και αρκετά άλλα νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα μέτρα.

Καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις κατά πόσο το ΔΝΤ έχει υποβάλει όντως ανάλογες απαράδεχτες εισηγήσεις. Εισηγήσεις οι οποίες αν εφαρμοσθούν, είναι βέβαιο ότι θα πλήξουν καίρια την  Παιδεία, την Υγεία και την κοινωνική συνοχή, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση της ανεργίας και σε περαιτέρω φτωχοποίηση μεγάλου αριθμού πολιτών.

Λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Σαρρή για πρόσθετες εξοικονομήσεις ύψους €1 δις και αφετέρου την απαίτηση της τρόικας για εξεύρεση των €7,5 δις από εθνικούς πόρους, απαίτηση την οποία τα δημοσιεύματα φέρουν την κυβέρνηση να αποδέχεται, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν τη δική τους θέση επί των εισηγήσεων αυτών, αν ασφαλώς τα σχετικά δημοσιεύματα επαληθεύονται».

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


65