Μ. Τσάρλιστος: Ελπίζουμε ότι ο ΥΠΠ δεν θα συνεχίζει να υποκύπτει στις πιέσεις του ισχυρού


O  Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Μιχάλης Τσιάρλιστος με γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι «συνήλθε την 27ην Αυγούστου 2015, εκτάκτως το ΚΔΣ της οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν μετά από αίτημα τους και οι συνάδελφοι /συναδέλφισσες των Γραφικών Τεχνών για να εξετάσουν μαζί μέτρα αντίδρασης και εισηγήσεις προς τον Υπουργό Παιδείας.    

Συνεχίζοντας προσθέτει:

«Μετά από μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, τόσο από τα μέλη του ΚΔΣ όσο και από τους συναδέλφους των Γραφικών Τεχνών αποφασίστηκε να σταλεί άμεσα στον  έντιμο Υπουργό Παιδείας  επιστολή και να τον καλούμε να επαναφέρει την αρχική του εισήγηση όσο αφορά το μάθημα των Γραφικών Τεχνών στην 6ην δέσμη, δηλαδή την ενοποίηση του υποχρεωτικού μαθήματος της  6ης Δέσμης «Καλών Τεχνών», Εικαστικές και Γραφικές Τέχνες της Β’ και Γ’ Λυκείου. Η απαίτηση αυτή της ΟΛΤΕΚ κρίθηκε απολύτως δίκαιη διότι υπήρξε υπαναχώρηση από την συμφωνία του έντιμου ΥΠΠ μαζί μας που έγινε πολύ πρόσφατα.     

Η Γραμματεία της οργάνωσης μας θα έχει συνάντηση με το ΥΠΠ την ερχόμενη Πέμπτη 3ης  Σεπτεμβρίου 2015 για να συζήτηση τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις Τεχνικές Σχολές και θα εστιάσει την συζήτηση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

 Είμαστε έτοιμοι να επεξηγήσουμε και να  αναλύσουμε σε βάθος στον έντιμο ΥΠΠ για την ικανότητα και των εκπαιδευτών της ΜΤΕΕ να διδάσκουν σε πολλαπλά  επίπεδα κάτι που δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, σε αντίθεση  των συναδέλφων της ΜΓΕ που «μπορούν να διδάσκουν και μαθήματα για τα οποία δεν έχουν διορισθεί».

Αναμένουμε από τον έντιμο ΥΠΠ όπως μας ακούσει με προσοχή και εντός εύλογου χρόνου μας απαντήσει στις εισηγήσεις μας ελπίζοντας όπως δεν θα συνεχίζει να υποκύπτει στις πιέσεις του ισχυρού και αφήνει το σωστό και δίκαιο να καταδικάζετε σε βάρος τελικά της μικρής μας πατρίδας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










248