Μαρίνα Κόκκινου: Από το χόμπι της ζωγραφικής στην πρωτιά της Αρχιτεκτονικής


Η Μαρίνα Κόκκινου του Κύπρου και της Χριστίνας, απόφοιτος του Λυκείου Ακροπόλεως με γενικό βαθμό 19,67.πέτυχε τη δική της πρωτιά! Είναι  διπλά χαρούμενη, γιατί πέρα από το γεγονός αυτό, το όνειρο της από μικρή ήταν να γίνει Αρχιτέκτονας.

Μιλώντας στο Paideia-Νews είπε: «Θεωρώ πως αν κάποιος θέλει να γίνει Αρχιτέκτονας, η επιθυμία του γι αυτό, έρχεται νωρίς στη ζωή του γιατί είναι ένα επάγγελμα το οποίο πρέπει κάποιος να το αγαπά  για να το ακολουθήσει».

Ρωτήσαμε την Μαρίνα αν περίμενε αυτή την πρωτιά και η απάντηση  της ήταν άμεση. «Η αλήθεια είναι πως όχι! Είχα  επιδιώξει  για να πάω πολύ καλά και να έχω το ποθούμενο αποτέλεσμα, αλλά όχι  για πρώτη».

Το κλειδί της επιτυχίας λέει η Μαρίνα οφείλεται στο πρόγραμμα που θα εφαρμόσει κάποιος μαθητής σε σχέση με το διάβασμα. Ένα πρόγραμμα που δεν καλύπτει μόνο τη Γ΄ Λυκείου, αλλά και τις προηγούμενες σχολικές χρονιές. Στη Γ΄ Λυκείου δεν χρειάστηκε εξαντλητικό διάβασμα. Χρειάζεται μια καλή προετοιμασία χωρίς εξαντλητικά ωράρια. «Συστηματική μελέτη και με πρόγραμμα».

Στο πρόγραμμα της η Μαρίνα είχε συμπεριλάβει και το φροντιστήριο αλλά μόνο εκεί που ή ίδια έκρινε απαραίτητο.

Από μικρή  της άρεσε  να ζωγραφίζει και αυτό είναι ένας από τους λόγους που επέλεξε την αρχιτεκτονική. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συμμετείχε σε διάφορα προγράμματα όπως το Erasmus αλλά και σε κάποια ευρωπαϊκά συνέδρια. «Αυτά με βοήθησαν επίσης πάρα πολύ για να πετύχω το στόχο μου».

Την θέση που εξασφάλισε θα την κρατήσει εκτός και αν στην πορεία  αλλάξει γνώμη και επιλέξει κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Συμπαραστάτες στην προσπάθεια  της Μαρίνας ήσαν οι γονείς της Κύπρος και Χριστίνα αλλά και ο μικρότερος αδελφός της.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










203