Με πρωτοβουλία Βαρθολομαίου λειτουργεί μετά από μισό αιώνα ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο


Επίσης, εξέφρασε την ευχή να θυμούνται μαρτυρικό νησί «οι Ευρωπαίοι και όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι υπέρ του δικαίου», και τους κάλεσε να βοηθήσουν τις προσπάθειες για δικαίωση.

Στο σημείο αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη χορήγηση άδειας από τις Αρχές για την επαναλειτουργία ενός Ρωμαίικου μειονοτικού σχολείου ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα.
«Άλλη μεγάλη αδικία η κατάργηση της ελληνικής παιδείας στο νησί μας. Το σχολείο κτηριακώς είναι έτοιμο. Πέρασα σήμερα και το καμάρωσα. Είναι το σχολείο στο οποίο πέρασα και εγώ τα πέντε πρώτα από τα είκοσι συνολικά χρόνια της μαθητικής μου ζωής και φυσικά συγκινήθηκα και εδόξασα τον Θεόν που μας έδωσε αυτή την ελπίδα, αυτή την επιπλέον ελπίδα για το αύριο και για το μέλλον της Ίμβρου. Τώρα επαφίεται σε όλους μας, ο καθένας από την έπαλξή του και ο καθένας με τις δυνατότητες και με τα μέσα που διαθέτει να στηρίξουμε αυτό το σχολείο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Απηύθυνε μάλιστα και μια έκκλησή προς τους απανταχού Ιμβρίους.

« Όσοι έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας και είναι στην Ελλάδα και μπορούν να επαναπατρισθούν να παραμερίσουν όλα τα αλλά εμπόδια και όλους τους δισταγμούς και να έρθουν, να φέρουν τα παιδιά τους να είναι τα πρώτα που θα εγγραφούν στη νέα περίοδο της Ελληνικής παιδείας στην Ίμβρο. Η Μητρόπολη θα είναι φυσικά στο πλευρό της Κοινότητος Αγίων Θεοδώρων και του σχολείου. Αυτό το σχολείο δεν ανήκει μόνο στην Κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων, ανήκει σε όλη την Ίμβρο και σε όλους τους Ιμβρίους», σημείωσε και διαβεβαίωσε και πως το Πατριαρχείο θα σταθεί στο πλευρό της Κοινότητος και των Ιμβρίων για την στήριξη του σχολείου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










165