Mε πρωτοβουλία της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου αναστυλώθηκε ο βοτανόκηπος του Ινστ. Γενετικής


Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο προαύλιο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου καθώς αναστυλώθηκε  βοτανόκηπος με πρωτοβουλία της μεταπτυχιακής Σχολής του Ινστιτούτου, της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς  του Ινστιτούτου και της Σχολής, με θέμα την περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση. Η εκδήλωση είχε επίσης την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Δήμου Αγίου Δομετίου.

Το βοτανόκηπο εγκαινίασε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κυρία Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία εξήρε την πρωτοβουλία της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου  υπογραμμίζοντας τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντας μέσα από την παιδεία και την εκπαίδευση. Κατέληξε λέγοντας ότι είναι σημαντικό οι νέοι να μάθουν να φροντίζουν τους κήπους τους και κυρίως να μάθουν τα φυτά του τόπου μας.

Ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, Καθ. Φίλιππος Πατσαλής τόνισε ότι πέραν της εκπαίδευσης και των επιστημών, με τα οποία ασχολούνται οι φοιτητές της Σχολής, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ετοιμάζουν σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο την περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποίηση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










182