Με τη λάμψη των 200 μεταπτυχιακών αποφοίτων και την απουσία της πολιτικής ηγεσίας…


   Πραγματοποιήθηκε  απόψε στο Αθλητικό Κέντρο, στην Πανεπιστημιούπολη, η Τελετή Αποφοίτησης Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εκδήλωση σημαδεύτηκε από την απουσία της πολιτικής-κοματικής ηγεσίας, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά. Από πλευράς Κυβέρνησης, η εκπροσώπηση ήταν σαφώς υποβαθμισμένη, λόγω του περσινού φραστικού επεισοδίου στην τελετή,  με τον Πρόεδρο  της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια να αντιδρά στην ομιλία του Πρύτανη  Χριστοφίδη όσο και τελευταίων αντιπαραθέσεων μεταξύ ΑΚΕΛ και Πρύτανη. Την Κυβέρνηση απόψε εκπροσώπησε ο Επίτροπος Προεδρίας  Γιώργος Ιακώβου, ενώ το ΑΚΕΛ   το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. Γιαννάκης Κολοκασίδης.

Όμως και το γεγονός ότι βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές επηρέασε αρνητικά και την εκπροσώπηση και των άλλων κομμάτων.  Ο μοναδικός βουλευτής που παρέστη  ήταν ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης του ΔΗΣΥ.   

Κατά τα άλλα η τελετή είχε τη δική της λάμψη με τους 2000 απόφοιτους να παίρνουν γεμάτοι ευτυχία, στην παρουσία των συγγενών και φίλων τους τίτλους τους (185 μάστερ και 15 διδακτορικό)   

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνστανίινος Χριστοφίδης εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέματα της οικονομίας.

Στην τελετή ο Καθηγητής Οικονομικών Λούης Χριστοφίδης μίλησε με θέμα: «Η κοινωνία του Πανεπιστημίου Κύπρο και η οικονομική και κοινωνική το συνεισφορά». Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι δεν είναι ορθές οι επικρίσεις που δέχεται το Πανεπιστήμιο ότι δε συμμετέχει ενεργά στην πολιτική και δημόσια ζωή του τόπου.

Το paideia-news.com θα επανέλθει με εκτενέστερη κάλυψη της τελετής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171