Μεγάλη εκδήλωση τεχνολογίας στο ΤΕΠΑΚ: Space Apps Challenge Limassol, με δοκιμασίες από τη NASA


To International Space Apps Challenge είναι μια διήμερη εκδήλωση τεχνολογίας όπου άτομα από όλο τον κόσμο θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις σχετικές με την εξερεύνηση του διαστήματος και κοινωνικά θέματα. Σκοπός μας είναι να ενωθούν άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία και να προωθήσουν τη συνεργασία και την ανοικτή κουλτούρα. Έλα κι ΕΣΥ στις 20-21 Απριλίου, 2013, στο ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με πόλεις ανά το παγκόσμιο και να φτιάξουμε πρωτοποριακές λύσεις για το μέλλον!

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ;
Οι δοκιμασίες ανακοινώθηκαν από την NASA και μπορείτε να τις βρείτε εδώ: http://spaceappschallenge.org/challenges/
Σαν Space Apps Challenge Limassol θα υποστηρίξουμε συγκεκριμένες αποστολές προσφέροντας ανοιχτό υλικό και βοήθεια από επαγγελματίες. Αν θα σας ενδιέφερε να αναλάβετε κάποια από τις δοκιμασίες, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προσθέσουμε στη λίστα. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε εμπειρίες από Κύπριους κι Έλληνες που εργάζονται στη NASA ή προσφέρουν κάποιο σημαντικό κοινωνικό έργο.

ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΜΑΔΑ;
Σκοπός του Space Apps Challenge είναι η συνεργασία. Αν έρθετε μόνοι σας, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσετε νέα άτομα και να εργαστείτε μαζί τους! Επίσης είναι δυνατή η συνεργασία με άτομα που θα βρίσκονται σε άλλες πόλεις. Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με Λονδίνο, Μαδρίτη και Αθήνα, και θα δουλέψουμε μαζί τους σε κάποια challenges.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΩ;
Ο χώρος που θα διεξαχθεί η εκδήλωση είναι εύκολα προσβάσιμος με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δίπλα σε χώρους στάθμευσης. Για όσους έρχονται από άλλες πόλεις ζητήστε από τον οδηγό να σας αφήσει κοντά στην Ανεξαρτησίας, ή στη στάση της εκκλησίας της Αγίας Νάπας.

ΕΧΩ PORSCHE, ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ;
Σε αυτήν την ομάδα https://www.facebook.com/groups/318112078314498/ σκοπό έχουμε να μπούμε από τώρα στη διαδικασία να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μοιραστούμε κοινά ενδιαφέροντα, όχι μόνο για τη σύσταση αλλά και για μελλοντικές φιλίες και συνεργασίες! Πολλοί από εμάς ερχόμαστε από άλλες πόλεις, κάτι που κοστίζει, και είναι βαρετό. Δυστυχώς το budget δεν μπορεί να καλύψει λεωφορεία για τη μεταφορά των διαγωνιζόμενων. Γι' αυτό προωθούμε την ιδέα του car pooling, όπου βρίσκουμε συνοδηγούς για να μοιραστούμε τα μεταφορικά έξοδα, αλλά και το ταξίδι!


ΠΟΥ ΘΑ ΠAΩ ΤΗ ΝΥΧΤΑ;
Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι συνέχεια ανοικτός και μπορείτε να ξεκουραστείτε σε κάποια από τις αίθουσες. Επίσης το πανεπιστήμιο είναι μέσα στο παλιό κέντρο της Λεμεσού, στο μέρος με την καλύτερη νυχτερινή ζωή στην πόλη!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕRNET;
Η υπηρεσία Συστημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ θα φροντίσει να έχουμε συνεχή πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Πληροφορίες για το πώς θα συνδεθείτε θα σας δοθούν το πρωί του Σαββάτου στις εγγραφές.


ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΟ;
Προσπαθούμε να βρούμε χορηγούς που θα καλύψουν κάποια από τα γεύματα για τους διαγωνιζόμενους. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν έχετε να κάνετε κάποια πρόταση.


ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ;
Οι δύο καλύτερες λύσεις που θα προταθούν στη Λεμεσό θα σταλθούν για να "συναγωνιστούν" με τις υπόλοιπες από όλον τον κόσμο και πολύ πιθανό να δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA! Οι δύο αυτές λύσεις θα προκύψουν από ψηφοφορία του κοινού και τριμελούς κριτικής επιτροπής. Χορηγοί θα προσφέρουν δώρα στις ομάδες που συνεργάστηκαν καλύτερα, ή πρότειναν τις πιο πρωτότυπες λύσεις. Τέλος, αναμνηστικά συμμετοχής θα δοθούν σε όλους τους διαγωνιζόμενους.


ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!
H συνεισφορά των εθελοντών είναι πολύ σημαντική σε τέτοια events. Την διοργάνωση έχει αναλάβει μία ομάδα φοιτητών, με σκοπό να προωθήσει τη συνεργασία και την ανοικτή κουλτούρα στην Κύπρο. Αν θα σε ενδιέφερε να βοηθήσεις με τις εγγραφές και να λύνεις τις απορίες των διαγωνιζόμενων, στο να καθαρίσουμε τον χώρο και στην ομαλή διεξαγωγή του Space Apps Challenge, έλα στην ομάδα μας εδώ: https://www.facebook.com/groups/442656652477744/

HARDWAREFREEDOMDAY
Σε συνδυασμό με το Space Apps Challenge Limassol, υποστηρίζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας Υλικού. Ως ανοικτό υλικό (open hardware) ορίζεται οποιαδήποτε υλικό έχει σχεδιαστεί με τις αρχές του ανοικτού κώδικα, δηλαδή τα ηλεκτρονικά σχέδια είναι διαθέσιμα για οποιαδήποτε θέλει να κατασκευάσει ή ακόμα και να βελτιώσει την σχεδίαση του υλικού ή να βασιστεί για την δημιουργία κάποιου άλλου υλικού. Το λογισμικό των μικροελεγκτών, έχει διαθέσιμο τον πηγαίο κώδικα για να μπορεί να βελτιωθεί/επαναχρησιμοποιηθεί και εκείνο. (πηγή: http://tinyurl.com/open-hardw)

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: http://wiki.hfday.org/2013/Cyprus/Limassol/ONT

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
Πολλοί από τους διαγωνιζόμενους θα είναι είτε φοιτητές που ψάχνουν για κάποια πρακτική άσκηση για το καλοκαίρι, ή απόφοιτοι που αναζητούν μια δημιουργική δουλειά στην Κύπρο. Καθ' όλη τη διάρκεια του event θα υπάρχει ένα τραπέζι με αντιπροσώπους εταιριών και startups που θα αναζητούν νέα άτομα και πιθανούς συνεργάτες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο, 20 Απριλίου

 9:00  πμ   Εγγραφές και πρωινό

10:00 πμ   Ανακοίνωση και παρουσίαση αποστολών

10:30 πμ   Σύσταση ομάδων

11:00 μμ   Ξεκινάμε δουλειά!

 2:00  μμ   Μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό

 8:00  μμ   Βραδινό διάλειμμα για φαγητό

 9:00  μμ   Συνεχίζουμε όλο το βράδυ

Κυριακή, 21 Απριλίου

 1:00 μμ   Προθεσμία υποβολής λύσεων

 1:30 μμ   Μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό

 2:30  μμ   15λεπτες παρουσιάσεις των λύσεων

 4: 00 μμ   Ψηφοφορία κριτών και κοινού

 4:30  μμ   Ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και βραβεύσεις

 5:00  μμ   Εορτασμός τελετής λήξης

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


107