Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ημέρα Ενημέρωσης στο ΤΕΠΑΚ


Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η Ημέρα Ενημέρωσης OPEN DAY του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στο Κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, στην οδό Αθηνών.

Η μέρα περιελάμβανε ενημέρωση για τα προπτυχιακά καθώς και για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-14.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, μαθητές λυκείων και τεχνικών σχολών και γονείς από όλη την Κύπρο, επισκέφθηκαν το Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης όπου τους έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τις διαδικασίες εισδοχής, τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή στο ΤΕΠΑΚ. Ακολούθησαν αναλυτικές παρουσιάσεις των διαφορετικών προπτυχιακών προγραμμάτων, των στόχων και των προοπτικών απασχόλησης των αποφοίτων, από τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού των Τμημάτων.

Το απόγευμα δόθηκε η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τα προσφερόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ, τις διαδικασίες εισδοχής στα προγράμματα αυτά, το σύστημα σπουδών και φοίτησης, τα δίδακτρα, τη διάρκεια φοίτησης, τις προθεσμίες για υποβολή της αίτησης κλπ. Επίσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα τα οποία αφορούν τη φοιτητική ευημερία και τη φοιτητική ζωή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα παραπάνω θέματα ανέλυσε σε παρουσίαση της η Λειτουργός Μεταπτυχιακών Σπουδών κα. Χριστίνα Βασιλείου. Στη συνέχεια, κάθε ενδιαφερόμενος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά, μέσα από αναλυτικές παρουσιάσεις οι οποίες έγιναν από τους Συντονιστές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή/και από άλλο ακαδημαϊκό προσωπικό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, για θέματα που αφορούν σε όλες τις πτυχές του ακαδημαϊκού μέρους των μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Στο τέλος, οι συντονιστές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων έλυσαν απορίες και απάντησαν σε ερωτήματα των παρευρισκομένων. 

 

Παρών στην Ημέρα Ενημέρωσης ήταν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΤΕΠΑΚ Δρ. Βασίλης Πρωτοπαπάς, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους ενδιαφερόμενους, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Πανεπιστημίου για τη λειτουργία νέων Τμημάτων και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις διαδικασίες εισδοχής, τις επιλογές μαθημάτων και άλλα θέματα φοιτητικής ευημερίας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










219