Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Λογοπαθολογίας στην Ελληνική, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Μετά την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος Λογοθεραπείας και τη λειτουργία της Κλινικής Λόγου, Ομιλίας και Ακοής, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει από το εαρινό εξάμηνο του 2015, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Λογοθεραπείας στην ελληνική γλώσσα.  
Για το πρόγραμμα, μας μιλά η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ακουολογίας Συντονίστρια, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Λογοπαθολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου δρ Χρυσούλλα Θώδη.
ΕΡ: Ποιά η σημασία του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Λογοπαθολογία;
ΑΠ:Η ειδικότητα της Λογοθεραπείας/Λογοπαθολογίας παρουσιάζει ραγδαία εξέλιξη, καθώς οι ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό αυξάνονται. Η αύξηση του προσδόκιμου ορίου  ζωής αυξάνει τη συχνότητα διαταραχών επικοινωνίας στον ενήλικό πληθυσμό και την ανάγκη υπηρεσιών  αποκατάστασης, επικοινωνίας και σίτισης. Οι αποδεδειγμένες μέθοδοι παρέμβασης σε διαταραχές λόγου και ομιλίας στην παιδική ηλικία προσελκύουν όλο και περισσότερες οικογένειες να αναζητήσουν παρέμβαση για να βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας και τις προοπτικές ακαδημαϊκής εξέλιξης των παιδιών τους. Εξειδικευμένοι κλινικοί επιστήμονες μπορούν να προσφέρουν θεραπείες βασισμένες στις τελευταίες εξελίξεις της κλινικής επιστήμηςκαι σε δοκιμασμένες μεθόδους που αποφέρουν επιτυχή αποτελέσματα.
ΕΡ: Τι γνώσεις προσφέρει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Λογοπαθολογίας;
ΑΠ: Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Λογοπαθολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου προσφέρει επιστημονική γνώση ανωτάτου επιπέδου και εξειδίκευση στη Λογοπαθολογία.  Οι φοιτητές μας μπορούν να επιλέξουν γνωστική περιοχή ανάμεσα σεδιαταραχές επικοινωνίας και σίτισης παιδιών και ενηλίκων.  
ΕΡ: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του προγράμματος Λογοπαθολογίας;
ΑΠ: Το πρόγραμμα διαρκεί τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα, και οι φοιτητές έχουν την επιλογή εκπόνησης διπλωματικής εργασίας ή εγγραφής σε δύο μαθήματα επιλογής.  Κατά τη διάρκεια του τρίτου εξαμήνου, οι φοιτητές ολοκληρώνουν πρακτική κλινική άσκηση.
ΕΡ: Πού εκπαιδεύονται οι φοιτητές του προγράμματος Λογοπαθολογίας;
ΑΠ: Η κλινική άσκηση των φοιτητών πραγματοποιείται στην πρώτη αναγνωρισμένη Πανεπιστημιακή Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και σε συμβεβλημένα εξωτερικά πλαίσια υπό την επίβλεψη έμπειρων Λογοπαθολόγων.  Η κλινική άσκηση ανταποκρίνεται στην εξειδίκευση και τις ανάγκες κλινικής πρακτικής του φοιτητή.
ΕΡ: Ποιες άλλες δραστηριότητες είναι διαθέσιμεςγια τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Λογοπαθολογίας;
ΑΠ: Οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν στα ερευνητικά προγράμματα των εργαστηρίων του προγράμματος, καθώς και στις δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς της Πανεπιστημιακής Κλινικής Λόγου, Ομιλίας και Ακοής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
ΕΡ: Υπάρχουν ιδιαίτερες προβλέψεις για εργαζόμενους φοιτητές;
ΑΠ: Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως, σε εργαζόμενους Λογοθεραπευτές. Τα μαθήματα προσφέρονται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες συγκεντρωτικής διδασκαλίας για διευκόλυνση των εργαζομένων φοιτητών.  
ΕΡ: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος Λογοπαθολογίας;
ΑΠ: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Λογοπαθολογία, στην ελληνική γλώσσα.  Στους φοιτητές παρέχεται κάθε υποστήριξη ώστε να βελτιστοποιήσουν τις επιστημονικές και κλινικές τους γνώσεις. Η Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελεί θεσμό παροχής ποιοτικών υπηρεσιών Λογοθεραπείας, σε όλες τις ηλικίες.  Θα τόνιζα ότι η λειτουργία της κλινικής προσφέρει στους σπουδαστές την ευκαιρία για πρακτική άσκηση σε συνεχόμενη βάση, πράγμα που συμβάλλει στην εμπειρία των σπουδαστών και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Σημαντικά κίνητρα για την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος Λογοπαθολογίας αποτελούν,  η δομή του προγράμματος ώστε ο φοιτητής που ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του να αποφοιτά σε 3 εξάμηνα, η κλινική εμπειρία στην Κλινική Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου όπως έχει αναφερθεί, η αμέριστη υποστήριξη των φοιτητών, η υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων στο σύντομο διάστημα που παρουσιάζονται οι διαλέξεις, οι υποχρεωτικές εργασίες για απόκτηση βαθύτερης γνώσηςκαι τέλος, η συμμετοχή των φοιτητών σε κλινική έρευνα.
ΕΡ: Ποια μαθήματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα;
ΑΠ: Το πρόγραμμα Λογοθεραπείας προσφέρει μαθήματα όπως, Ερευνητικές Μέθοδοι στηΛογοπαθολογία, Εφαρμοσμένες Επιστήμες Ομιλίας, Φωνητικές και Φωνολογικές Διαταραχές, Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές, Νευροπαθολογία Επικοινωνίας, Νευροπαθολογία Κινητικού Λόγου, Πρώιμες Διαταραχές Επικοινωνίας, Λογοπαθολογία στην Εκπαίδευση, Νευροπαθολογία της Φώνησης, Νευροπαθολογία της Κατάποσης, Ακουολογία, Αξιολόγηση Έρευνας στη Λογοθεραπεία.
Το Πανεπιστήμιο θα δεχτεί τους πρώτους φοιτητές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα  το Εαρινό τετράμηνο. Το Πρόγραμμα ξεκινά στις 21 Μαρτίου 2015.
ΕΡ: Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοπαθολογίαείναι μια επένδυση που δημιουργεί ευκαιρίες εργοδότησης;
ΑΠ: Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο προσφέρει όλα τα προσόντα για μια επιτυχημένη καριέρα στη Λογοπαθολογία. Οι εξειδικευμένοι Λογοπαθολόγοιμπορούν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας, με σημαντική κλινική υπεροχή.  Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες έχουν εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών τηλ. 00357-22713000 ή email: admit@euc.ac.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










128