Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας θα προσφέρει από τον ερχόμενο Οκτώβριο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Δημόσια Υγεία (Master of Public Health, MPH) πιστοποιημένο από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου. Το πρόγραμμα θα προσφέρεται εξ αποστάσεως (online) στην Αγγλική γλώσσα.

Η Δημόσια Υγεία αναφέρεται στην επιστήμη και στην τέχνη της πρόληψης των ασθενειών, στην προαγωγή της υγείας και στην επιμήκυνση της υγιούς ζωής στον πληθυσμό. Βασικός στόχος της πρακτικής της δημόσιας υγείας είναι η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου διαβίωσης και ευημερίας των ατόμων και των κοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Διευθυντής του προγράμματος Δρ. Αλέξανδρος Ηρακλείδης ανέφερε: «Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με στόχο να καλύπτει τους βασικούς πυλώνες της Δημόσιας Υγείας, δηλαδή την προστασία της υγείας, την προαγωγή της υγείας, και την παροχή υπηρεσιών υγείας. Η ύλη του προγράμματος βασίστηκε στο πρότυπο  λειτουργίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του  Ηνωμένου Βασιλείου και έχει διεθνή προσανατολισμό, αφού επικεντρώνεται σε σημαντικά ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, τόσο στον ανεπτυγμένο όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο.  Το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές ένα ευρύ φάσμα επιλογών για εξειδίκευση.  Με την αποπεράτωση των σπουδών τους οι απόφοιτοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε διάφορους κλάδους της Δημόσιας Υγείας όπως της προστασίας της υγείας, της προαγωγής της υγείας και της πρόληψης νοσημάτων, αλλά και σε άλλους κλάδους της φροντίδας της υγείας, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










103