Μετατέθηκε στις 29 του μήνα η ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ΑΕΙ -ΤΕΙ Ελλάδας


Πριν περάσουν όμως 24 ώρες, πριν από λίγο, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου άδειασε τον κ. Κουλαϊδή δηλώνοντας σε διάσκεψη Τύπου ότι «οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα δοθούν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 29 Αυγούστου».

Η ένα αυτή εξέλιξη προκαλεί προβλήματα στους Κυπρίους υποψηφίους, αφού, πλην του ότι παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων για να μάθουν ποια θέση κέρδισαν και σε ποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα φοιτήσουν, προκαλεί προβλήματα και στους γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να μεταβούν στην Ελλάδα για εξεύρεση στέγης των παιδιών τους. Πολλοί γονείς υπολόγιζαν ότι, αν τα αποτελέσματα ανακοινώνονταν την ερχόμενη Πέμπτη 25 του μήνα, όπως είχε δηλώσει ο κ. Κουλαϊδή, θα εκμεταλλεύονταν το τριήμερο από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι την Κυριακή (26-27-28), για να κάνουν το αναγκαίο ταξίδι στην Ελλάδα. Με τα νέα δεδομένα, το τριήμερο αυτό χάνεται και το ερώτημα που τίθεται είναι, πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την Κύπρο. Να σημειωθεί ότι πέρσι, τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΑΕΙ ανακοινώθηκαν παράλληλα σε Κύπρο και Ελλάδα στις 25 Αυγούστου.

Η μετάθεση της ημερομηνίας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, δεν είναι καθόλου άσχετη με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που επιχειρούνται στην Ελλάδα, με την Άννα Διαμαντοπούλου να δίνει μάχη στη Βουλή των Ελλήνων, για να ψηφιστεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα ΑΑΕΙ. Ήταν κάτι που η ηλεκτρονική εφημερίδα μας www.paideia-news.com από χθες είχε εντοπίσει. Γράψαμε: «Όμως υπάρχει και η εκκρεμότητα των νομοθετικών αλλαγών που επιχειρούνται στην Ελλάδα που αφορούν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Η διαδικασία στη Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν αποκλείεται να αρχίσει αύριο, με στόχο να τελειώσει στις 23-25 Αυγούστου».

Με τα πιο πάνω δεδομένα, οι υποψήφιοι μας για τα ΑΑΕΙ Ελλάδας έχουν να περάσουν, το ολιγότερο, ακόμη 11 ημέρες αγωνίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










253