Με την ευκαιρία της υποβολής υποψηφιότητας για τη θέση τουΑντιπρύτανη Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, ο επίκουρος καθηγητής Αντώνης Θεοχάρους στέλνει το ακόλουθο μήνυμα προς τους συναδέλφους του και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί Φοιτητές,
Συναισθάνομαι απολύτως τις αγωνίες του ακαδημαϊκού προσωπικού και τα ενδεχόμενα αισθήματα πικρίας τα οποία εκπορεύονται από όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα τα οποία μας έχουν ξεπεράσει και ως άτομα και ως επιστημονικές οντότητες. Η αλήθεια αποτελεί πάντα μια επαναστατική πράξη η οποία θα πρέπει να αποτελεί την σηματωρό αυτού του Πανεπιστημίου. Δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να αναγκαζόμαστε να υπηρετούμε τη νομιμότητα και να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα, καθώς θα έπρεπε να είναι θέσφατη η νομιμότητα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που προκαλούμε τα γεγονότα αλλά και ούτε προτιθέμεθα πλέον να τα ανεχόμαστε αγόγγυστα. Η αξιοπρέπεια είναι η βασική προϋπόθεση για να σημάνουμε την επανεκκίνηση του Πανεπιστημίου σε μια στέρεα βάση. Σε αυτό το προσκλητήριο δεν λείπει κανένας.
Το ΤΕΠΑΚ γυρίζει σελίδα και ξαναγράφει την καινούργια του ιστορία, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία όλων αυτών των ετών. Η περίοδος εσωστρέφειας, έντασης και αντιπαράθεσης πρέπει να περάσει ανεπιστρεπτί.
Τα κακώς έχοντα έχουν αναδειχθεί και έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Η στάση και συμπεριφορά μου (εάν και πολλές φορές έντονη έως και ακραία) αποσκοπούσε μόνο στην ανάδειξη των παρατυπιών και παρανομιών και δεν ήταν ΠΟΤΕ στοχευμένη σε προσωπικό επίπεδο αλλά στον θεσμικό ρόλο των εμπλεκόμενων ατόμων. Όλοι μας αναλογιζόμαστε τα πιθανά λάθη και τις παραλείψεις μας και επιβάλλεται να επωμιστούμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και να κάνουμε την αυτοκριτική μας για να προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ. Στην πραγμάτωση των στόχων και του οράματός μας για ένα πιο λειτουργικό Πανεπιστήμιο, προσηλωμένο σε αρχές και αξίες, επικεντρωμένο στην αριστεία και την αειφορία με επίκεντρο την κοινωνία και τις πανανθρώπινες αξίες. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ και να ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Από τη θέση του Προέδρου της ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ και σε καιρούς δύσκολους συνεργάστηκα αρμονικά με πολλούς και πολλές από εσάς, προκειμένου να αναδείξουμε τη δυναμική του Πανεπιστημίου και να ζητήσουμε μια δίκαιη διευθέτηση των θεμάτων που αφορούσαν το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους φοιτητές.
Στόχος μας λοιπόν είναι να αναδείξουμε αλλά και να στηρίξουμε το όραμα και την αποστολή του Πανεπιστημίου το οποίο αποτελεί ένα υποσύνολο ενσωματωμένο στην κοινωνία και την οικονομία και συνεργάζεται ενεργά με άλλους φορείς ως ένας κόμβος σε δίκτυο αλληλεπίδρασης και ανάδρασης και όχι ως ένας απλός παραγωγός γνώσης προς κατανάλωση ή ως ένας φορέας που μεριμνά και τυρβάζει περί πολλά.
Οι κύριοι αναπτυξιακοί άξονες του οράματός μου, για το Πανεπιστήμιο, από τη θέση του υποψήφιου Αντιπρύτανη Οικονομικών και Ανάπτυξης αποτυπώνεται στο ακόλουθο σχήμα:
Το όραμά μου δεν λειτουργεί σε κοινωνικό κενό, αλλά ενσωματώνει όλες τις αγωνίες, τους ατομικούς και τους συλλογικούς στόχους του ακαδημαϊκού, του διοικητικού προσωπικού και των φοιτητών και αποτελεί ένα «ανοικτό» σύστημα που θα έχει πάντα ως εισροές τα δικά σας αιτήματα
Σκοπός μου είναι να επανιδρύσουμε το ΤΕΠΑΚ και να το κατακτήσουμε ένα «Πανεπιστήμιο Μαγνήτη» που θα προσελκύει ικανούς και θα προσφέρει όλα εκείνα τα εχέγγυα για τη διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού και τη διαρκή ανάπτυξή του. Σηματωρός μας σε αυτή την προσπάθεια είναι η διαφάνεια και η προώθηση μιας κουλτούρας ποιότητας για όλους τους συντελεστές (τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς).
Η στρατηγική μου ως υποψήφιος Αντιπρύτανης Οικονομικών και Ανάπτυξης περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Φοιτητές:
Ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό
Κοινωνία
Σε αυτή την προσπάθεια δεν λείπει κανείς».