Μήνυμα Δημοσθένους στους μαθητές για Παγκύπριες: Η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με καμία εξέταση


Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους επισκέφθηκε το πρωί το εξεταστικό κέντρο στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στη Δασούπολη, όπου συνομίλησε με τους τελειόφοιτους, προτρέποντας τους να μην έχουν άγχος. Τον υπουργό Παιδείας συνόδευε η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Ζήνα Πουλλή.
Το κουδούνι χτύπησε στις 8.15πμ για να μπουν οι υποψήφιοι στις τάξεις και ένα τέταρτο αργότερα τους δόθηκαν τα θέματα.
Ο κ. Δημοσθένους, αφού περιηγήθηκε στις τάξεις του σχολείου και ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία, δήλωσε ότι τα παιδιά είναι ψύχραιμα και συγκεντρωμένα στον στόχο τους.

Συμπλήρωσε ότι οι μαθητές έχουν προετοιμαστεί και έχουν δουλέψει σκληρά και πρόσθεσε ότι θα δώσουν «τον αγώνα τον καλό», μέσα σε ένα πλαίσιο που τους επιτρέπει να ανταγωνιστούν τους συμμαθητές τους επί ίσοις όροις.
Τους κάλεσε παράλληλα να παραμείνουν ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι, ώστε να αυξήσουν το βαθμό επιτυχίας τους, ενώ πρόσθεσε ότι «η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με καμία εξέταση». Η ζωή, συνέχισε, ανήκει στα παιδία και οι ευκαιρίες είναι πολλές, ενώ ευχήθηκε «καλή επιτυχία στις εξετάσεις και στα όνειρά τους».
Ως προς τη διαδικασία κατάταξης και πρόσβασης στα πανεπιστήμια και τα λοιπά ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι είναι καλά οργανωμένη και δίκαιη και γίνεται με όρους που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Ερωτηθείς κατά πόσο προβληματίζει το Υπουργείο η προτίμηση που δείχνουν οι τελειόφοιτοι για κορεσμένα επαγγέλματα, όπως τα παιδαγωγικά, ο κ. Δημοσθένους απάντησε ότι η ευθύνη του Υπουργείου και της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής Αγωγής είναι να δώσει ολοκληρωμένες πληροφορίες στους μαθητές και να συμβουλεύσει αυτούς και τους γονείς τους. Συμπλήρωσε όμως ότι η επιλογή ανήκει τελικά σε αυτούς.
Παράλληλα, ανέφερε ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει την προσπάθεια παροχής πληροφοριών και συμβουλών, ώστε μαθητές και γονείς να έχουν υπόψη τους όλα τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δεδομένα για να αποφασίσουν.

Η Τέρψα Κωνσταντινίδου
Η Προϊσταμένη της Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντινίδου ανέφερε από την πλευρά της ότι δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στις εξετάσεις και ότι η Υπηρεσία της είναι καθόλα έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση των φετινών Παγκύπριων Εξετάσεων.
Αναφερόμενη στο θέμα των Νέων Ελληνικών, στο οποίο διαγωνίζονται σήμερα οι μαθητές, είπε ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο εξεταστικό δοκίμιο, το οποίο παρουσιάζει διαβάθμιση ως προς το βαθμό δυσκολίας, εφόσον πρόκειται για εξετάσεις πρόσβασης. Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή της ότι θα μπορούν να γράψουν και οι μαθητές που είναι πιο αδύνατοι.





Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










133