Στο πλαίσιο του πρώτου Sport and Fitness Festival on the Beach που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό, υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Frederick και του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου (ΝΟΑ).
Το πρωτόκολλο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederickο Διευθυντής Οικονομικών και Διοίκησης Δρ Χριστόφορος Χαραλάμπους, ενώ από πλευράς του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου ο Πρόεδρος του ΝΟΑκ. Στέλιος Χαραλάμπους. Η συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη αφορά τομείς επιμόρφωσης, έρευνας, ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων σε θέματα εκπαιδευτικού, αθλητικού και γενικότερα κοινωνικού ενδιαφέροντος και πρακτικής άσκησης των φοιτητών. Σκοπός του Μνημονίου είναι η ανάπτυξη και η αξιοποίηση των σχέσεων των δύο μερών προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας.
Πιο συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ άλλων προνοεί τη συνδιοργάνωση και υλοποίηση επιστημονικών και εκπαιδευτικών ημερίδων ή και συνεδρίων για θέματα εκπαίδευσης, αθλητισμού και πολιτισμού, τη συνδιοργάνωση και υλοποίηση διαλέξεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού και ευρύτερου κοινωνικού περιεχομένου για γυμναστές, εκπαιδευτικούς, παράγοντες σωματίων, αθλητές φοιτητές και ενδιαφερόμενους για θέματα αθλητισμού. Προνοεί επίσης τη συνδιοργάνωση και προώθηση θαλάσσιων αθλημάτων για την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού, την προσφορά τεχνογνωσίας και επιστημονικής καθοδήγησης για εξειδικευμένα θέματα εκ μέρους του Πανεπιστημίου, κ.α.
Αφορμή για την υπογραφή του Μνημονίου, στάθηκε επίσης η έναρξη λειτουργίας από τον Σεπτέμβρη στη Λεμεσό του νέου πρωτοποριακού πτυχιακού προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick στην «Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού». Το νέο αυτό πρόγραμμα, πέραν των ειδικοτήτων που προσφέρει στην προπονητική των ομαδικών, γυμναστικών, μαχητικών αθλημάτων και στον κλασσικό αθλητισμό, είναι και το μόνο πρόγραμμα στο είδος του που προσφέρει ειδικότητες στην προπονητική των αθλημάτων θαλάσσης, όπως την κωπηλασία και την ιστιοπλοΐα, ενώ πέραν από τον αγωνιστικό αθλητισμό, ένας φοιτητής μπορεί να επιλέξει και ως ειδικότητα τον αθλητικό τουρισμό και τον αθλητισμό αναψυχής, καθώς επίσης και την ειδικότητα στον τομέα της υγείας και ευρωστίας του ατόμου.