Μουσική για το Θείο Πάθος παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα


Στις συναυλίες συμμετέχουν και μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Τις προηγούμενες χρονιές η Συμφωνική Ορχήστρα παρουσίασε μεγάλα έργα για το Πάσχα, όπως το Μεσσία του Χέντελ και το Stabat Mater του Ροσσίνι. Φέτος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αποσπάσματα από έργα των Albinoni, Bach, Pergolesi, Haydn, Schubert, Cherubini,

Faure και Gorecki. Πιο συγκεκριμένα, θα ακούσουμε αποσπάσματα από τα Πάθη κατά Ματθαίον του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, από το Stabat Mater του Τζιοβάννι Μπατίστα Περκολέζι, το Ρέκβιεμ του Φορέ, και από τους Επτά Τελευταίους Λόγους του Χριστού στο Σταυρό του Φρανς Γιόζεφ Χάυντν.

Δύο βραδινές συναυλίες θα δοθούν την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 στη Καθολική Εκκλησία Τιμίου Σταυρού στη Πύλη Πάφου, Λευκωσία και το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 στο Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσού, οι οποίες αρχίζουν στις 8:30 το βράδυ. Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Θεάτρου Παλλάς για τη Λευκωσία (Τηλ 22 410181 από την Τρίτη 3 Απριλίου μεταξύ 4-7μμ) και στο Ριάτλο για τη Λεμεσό (Τηλ 77777745, η προπώληση έχει ήδη αρχίσει) προς €12 και €7 (νέοι 18- 26 ετών και συνταξιούχοι). Δωρεάν είσοδος σε παιδιά και μαθητές κάτω των 18 ετών. Πληροφορίες στο 22 463144 και www.cyso.org.cy .

Οι Σολίστ:

Η Έλενα Πατσαλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο (Παράρτημα Κύπρου) απ’ όπου πήρε με άριστα Πτυχίο Ωδικής. Σήμερα είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στον τομέα μονωδίας, με δασκάλα την κ. Ρόζα Πουλημένου. Το 2011 ερμήνευσε τον ρόλο της Διδώς στην όπερα Διδώ και Αινείας του H. Purcell υπό τη διεύθυνση του Stanley Richie. Έχει συνεργαστεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας καθώς επίσης και με την Φιλαρμονική Καποδίστρια υπό τη διεύθυνση του Μ. Μιχαλόπουλου και την Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση του Α. Μπαλτά. Το 2011 έλαβε μέρος στο πρόγραμμα Erasmus ''Mediterranean Sounds Festival'' του Conservatorio di Musica ''A. Scontrino'' στην πόλη Trapani της Σικελίας, όπου ερμήνευσε κομμάτια ελλήνων συνθετών. Μέχρι σήμερα έχει ερμηνεύσει άριες από τις όπερες: Le Nozze di Figaro, Die Zauberflöte, Don Giovanni, Dido and Aenias, Orfeo ed Euridice, Lincoronazione di Poppea, Rinaldo, Don Pasquale, Gianni Schicchi, La Bohème, Le Villi, Fidelio, The Medium, ορατόρια των Bach, Fauré, Handel, Mozart, Pergolesi, Monteverdi, Vivaldi, Haydn, Purcell, όπως επίσης και lieder των Schubert, Schumann, Mozart, Mendelssohn, Beethoven, Debussy, Hahn, Strauss.

Η Ρόζα Πουλημένου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Κερκύρας και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Athenaeum. Συνέχισε τις σπουδές της στη μουσικολογία και το κλασικό τραγούδι στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, BMus (Hons), τo Birmingham Conservatoire (MA Music) και το Universität für Musik und Darstellende




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177