Ν. Φίλης: Τετράμηνα περιγραφικής αξιολόγησης, και όχι τρίμηνα βαθμών στα Γυμνάσια


ΑΘΗΝΑ-  Τετράμηνα περιγραφικής αξιολόγησης, και όχι τρίμηνα βαθμών στα Γυμνάσια, προανήγγειλε μιλώντας στην «Αυγή» της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.
Συγκεκριμένα, προγραμματίζει δραστικό περιορισμό των μαθημάτων που θα εξετάζονται στη λήξη της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές γυμνασίου και αναμόρφωση στο πρόγραμμα σπουδών μέσω εξορθολογισμού της διδακτέας υλης.
Στα Λύκεια προσώρας δεν αλλάζει κάτι, αφού θα παραμείνουν οι Πανελλαδικές, ώστε «να μην αιφνιδιαστούν γονείς και μαθητές».
Ο υπουργός Παιδείας έχει έτοιμα τέσσερα νομοσχέδια: για την οργάνωση των μεταπτυχιακών, την καθιέρωση κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και πιστοποιητικού ικανότητας χρήσης υπολογιστών, για τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για το Ταμείο Έρευνας και Καινοτομίας.
Επίσης, προαναγγέλλει νομοσχέδιο για τη ρύθμιση στην ιδιωτική εκπαίδευση, σχολεία και φροντιστήρια.
Τέλος, για την πρόσφατη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο λέει ότι επιβεβαιώνει τους διακριτούς θεσμικούς ρόλους: «Η Εκκλησία με το φιλανθρωπικό της έργο και το υπουργείο με την εκπαίδευση, αλλά και μετις δικές του δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης».
Όσο για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Να δυναμώσει ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ, ο πολιτικός ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να έχει τον χαρακτήρα συρρικνωμένου κόμματος».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


120