Νέα διαμαρτυρία υπαλλήλων όλων των τραπεζών έξω από τη Βουλή


Πλήθος τραπεζοϋπαλλήλων βρίσκεται έξω από την Βουλή καθώς συνεδριάζει η Επιτροπή Οικονομικών.  Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και υπάλληλοι τραπεζών από άλλες πόλεις, ενώ όπως μας λέχθηκε καθ’ οδόν βρίσκονται και άλλοι. Η αστυνομία έχει παρατάξει δύναμη ανδρών μπροστά από τα κάγκελα.

Προς το παρόν επικρατεί ηρεμία, αλλά προς στιγμής μικροένταση προκλήθηκε όταν κάποιος θέλησε να προχωρήσει σε εισηγήσεις που αφορούν τις καταθέσεις στη Λαϊκή.
Παρενέβη ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΥΚ, Πρόδρομος Χαραλάμπους που βρίσκεται από το πρωί έξω από τη Βουλή, κάνοντας λόγο και για παραίτησή του εάν κλείσουν όλες οι τράπεζες και προσθέτοντας ότι πρόθεση κανενός είναι να τσακώνονται μεταξύ τους, αλλά με αυτούς που επηρεάζουν τα συμφέροντα των υπαλλήλων.

Κάποιοι, είπε, έβαλαν στόχο το τραπεζικό σύστημα και να μας μετατρέψουν σε τριτοκοσμική χώρα.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως «Σήμερα η Λαϊκή, ποιος ακολουθεί;», «Κάτω τα χέρια από τη Λαϊκή», «Ταμεία προνοίας ανήκουν στα παιδιά μας».
Περισσότερα είναι σήμερα τα πανό. «Οι Πέρσεs ξανάρχονται, εμείς φυλάμε ευρωπύλες», «Όχι στο ξεπούλημα των τραπεζών», «όχι στη θυσία των τραπεζών», «Δεν είμαστε πειραματόζωα κανενός», Όχι στη θυματοποίηση πελατών», «Ρωσία βοήθα μας» στα ελληνικά, αγγλικά και ρώσικα, και πολλά άλλα. «Γιατί επιλεκτικό κούρεμα», "where is solidarity?" είναι μερικά ακόμη από τα πανό.

Πολλά ξένα τηλεοπτικά συνεργεία εξακολουθούν να βρίσκονται και σήμερα έξω από τη Βουλή αναμένοντας το αποτέλεσμα.

Ο δρόμος μπροστά από το κτίριο της Βουλής, η οδός Νεχρού, είναι κλειστή για την κυκλοφορία και η τροχαία διοχετεύει την κίνηση προς άλλες κατευθύνσεις




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










201