ΝΕΔΗΚ: Το κόστος σπουδών, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και με ειδικές εκπτώσεις


«Το κόστος σπουδών είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος της προσπάθειας για μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο να μπορεί να προσελκύσει ξένους φοιτητές αλλά και να επαναπατρίσει Κύπριους φοιτητές».

Αυτό αναφέρει η ΝΕΔΗΚ σε σημερινή ανακοίνωση της τονίζοντας την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης:  

«Η απόφαση για μείωση του κόστους σπουδών με τη μορφή έκπτωσης στα δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 είναι μια θετική εξέλιξη, αφού θα περιορίσει την πιθανότητα διακοπής σπουδών για οικονομικούς λόγους. Η ΝΕΔΗΚ διαχρονικά έχει προβεί σε επανειλημμένα διαβήματα για αυτό το θέμα, τα οποία κορυφώθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα σε συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι το θέμα του κόστους σπουδών στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και με τη μορφή ειδικών εκπτώσεων, αλλά μέσα από τη σωστή εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για το ρόλο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Τα δίδακτρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων πρέπει να μειωθούν συνολικά και πραγματικά, ώστε η φοίτηση στα κυπριακά πανεπιστήμια να μην είναι απαγορευτική για τους Κύπριους και τους ξένους φοιτητές και να μην είναι επίσης περιοριστική για το ρόλο που μπορεί ο τομέας της παιδείας να διαδραματίσει στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας». 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


86