Νέες προοπτικές για την Τεχνική Εκπαίδευση


Οι Καθηγητές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής της επαρχίας Λευκωσίας είχαν την Πέμπτη, 10/1/2013, στην Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ΄, στον Αρχάγγελο, ενημερωτική συνάντηση για το έργο που επιτελείται στις Τεχνικές Σχολές. Σε χαιρετισμό του στη συνάντηση ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Μαύρος, αφού επικρότησε την πρωτοβουλία γι’αυτή την εκδήλωση, ανέφερε ότι αναγνωρίζει το έργο που επιτελείται στις Τεχνικές Σχολές και τη βελτίωση που έχει επιτευχθεί. Ακολούθως αναφέρθηκε στην ελαχιστοποίηση της προκατάληψης που επικρατεί για τις Τεχνικές Σχολές και τόνισε την ανάγκη για προβολή του μεγάλου έργου που γίνεται στον τομέα της διαφώτισης, των αναλυτικών προγραμμάτων και του εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής. Εισηγήθηκε την προβολή των επιτευγμάτων των Τεχνικών Σχολών και των βελτιωμένων αποτελεσμάτων στις Παγκύπριες εξετάσεις. Επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και ειδικότερα της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής.

Από μέρους της Διεύθυνσης Τεχνικής Εκπαίδευσης ο Γενικός Επιθεωρητής κ. Ανδρέας Ελευθερίου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη λειτουργία των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και για τα πλεονεκτήματα που έχουν οι απόφοιτοι των Τεχνικών Σχολών από το σύστημα μοριοδότησης για σκοπούς εισδοχής.

Αναφέρθηκε επίσης σε πρόσφατη έρευνα της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, που καταδεικνύει ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε εργατικό προσωπικό για τη λειτουργία του τερματικού στο Βασιλικό και στο οικόπεδο 12. Μόνο για τους σκοπούς αυτούς θα απαιτηθούν γύρω στις 4500 ειδικευμένου και ανειδίκευτου εργατικού προσωπικού.

 

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Γεώργιος Χατζημιχαήλ αναφέρθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρείται από φέτος για φοίτηση στην Τεχνική Εκπαίδευση και στην ελκυστικότητα των προγραμμάτων σπουδών, λόγω των εργαστηριακών και τεχνολογικών μαθημάτων. Στη συνέχεια, ξενάγησε τους φιλοξενούμενους σε εργαστήρια και ειδικές αίθουσες διδασκαλίας.

Οι μαθητές του Γ΄ έτους Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών, στα πλαίσια του μαθήματος, παρέθεσαν γεύμα στους παρευρισκομένους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










247