Νέο ερευνητικό έργο με συντονιστή το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Νέα ερευνητική επιτυχία για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο εξασφάλισε σημαντική χρηματοδότηση για ένα νέο ερευνητικό έργο υπό τον τίτλο "DESCANT - DEtecting Stereotypes in human Comput AtioN Tasks". Το έργο DESCANT Θα χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας  στο πλαίσιο του προγράμματος «Νησίδες Αριστείας», που εντάσσεται στα Προγράμματα «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία.

Το έργο DEtecting Stereotypes in human ComputAtioN Tasks, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο, καθώς οι στόχοι του ευθυγραμμίζονται με τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, που ορίζει τις ΤΠΕ και τη Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα ως προτεραιότητα, θα συντονίζει η Δρ. Jahna Otterbacher, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ)Η Δρ. Otterbacher είναι, επίσης, συντονίστρια του Κυπριακού Κέντρου για την Αλγοριθμική Διαφάνεια CyCAT, το οποίο εδρεύει στο ΑΠΚΥ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Η2020 και επικεφαλής της ομάδας TAG στο Ερευνητικό Κέντρο για τα Διαδραστικά Μέσα, Ευφυή συστήματα, και Αναδυόμενες Τεχνολογίες RISE. 

Στο DESCANT θα συμπράττουν επιστημονικά ερευνητικές ομάδες του CyCAT και του RISE με ερευνητές από το The University of Queensland (UQ), το οποίο κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία 50 πανεπιστήμια του κόσμου. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










198