Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου


Νέο σύγχρονο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εγκαινιάζει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με τίτλο «Χερσαία και Υποβρύχια Αρχαιολογία Πεδίου» (Field Archaeology on Land and Under the Sea). Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, όπου η θεωρία συνδυάζεται με την πρακτική άσκηση στο πεδίο και το εργαστήριο.

Βασική αρχή του προγράμματος είναι η ενιαία αντιμετώπιση της χερσαίας και της ενάλιας αρχαιολογίας, ως αναπόσπαστα τμήματα της αρχαιολογίας του μεσογειακού τοπίου. Θα προσφέρονται θεωρητικά μαθήματα σχετικά με τη φύση, τη μελέτη και την τεκμηρίωση αρχαιολογικών ευρημάτων και χώρων, χερσαίων και υποβρυχίων, ώστε οι φοιτητές να αποκτήσουν μία ευρεία αντίληψη των μεθόδων που εφαρμόζονται και των τεχνικών που χρησιμοποιούνται διεθνώς.

Αναπόσπαστο τμήμα του Προγράμματος είναι η πρακτική άσκηση στο πεδίο, στην ξηρά, τη θάλασσα ή το εργαστήριο.

Το Πρόγραμμα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία σε νέους αρχαιολόγους να εμβαθύνουν και να διευρύνουν την κατάρτισή τους, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την άσκηση τόσο της δημόσιας όσο και της ερευνητικής πτυχής της αρχαιολογίας. Επιπλέον απευθύνεται και σε πτυχιούχους άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στον τομέα της  μελέτης και έρευνας του υλικού πολιτισμού.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Περιγραφή http://www.ucy.ac.cy/data/archreun/Anakoinoseis/Field_Archaeologyon_Land_Under_Sea/1a_en_WhyChooseETC_TRIFOLD-en.pdf
 
 Θεματικές ενότητες/ μαθήματα        - http://www.ucy.ac.cy/data/archreun/Anakoinoseis/Field_Archaeologyon_Land_Under_Sea/3_gr_en_ThematicUnits.pdf

Επικοινωνία

Γραμματεία Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας:

Tηλ: 00357 22 893560

Ηλ. διεύθυνση: archlgy@ucy.ac.cy

Συντονίστρια του προγράμματος:

Δρ Στέλλα Δεμέστιχα

Ηλ. διεύθυνση: demesticha@ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










136