Νέο Σχέδιο Υποτροφιών εθνοφρουρών σε ακαδημαϊκά ιδρύματα ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ


Την καθιέρωση ενός νέου Σχεδίου Υποτροφιών, στο πλαίσιο της Πολιτικής Θετικών Κινήτρων του Υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός `Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σκοπός του Σχεδίου Υποτροφιών, όπως ανέφερε ο κ. Φωκαϊδης, είναι να δοθούν ευκαιρίες εκπαίδευσης στους εθνοφρουρούς, και ειδικότερα σε όσους ανήκουν στα πιο χαμηλά  εισοδηματικά στρώματα.

Οι υποτροφίες θα ανακοινώνονται κατά την  περίοδο των εορτών του Πάσχα, ώστε οι επιλεγέντες να μπορούν να ξεκινήσουν τη φοίτηση τους από το Φθινόπωρο. Για φέτος οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν στους εθνοφρουρούς της 2014Β’ ΕΣΣΟ, οι οποίοι πρόκειται να απολυθούν τον ερχόμενο Ιούλιο. Δύο από τις υποτροφίες θα παραχωρηθούν σε στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε το Σχέδιο Υποτροφιών κατά τη διάρκεια επισκέψεων του σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη.

Στη παρούσα φάση, οι ακόλουθες υποτροφίες έχουν παραχωρηθεί στο Υπουργείο Άμυνας, μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με ακαδημαϊκά ιδρύματα:

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΚΛΑΔΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Πτυχίο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Πτυχίο Πρόγραμμα στις Καλές Τέχνες

 

Πτυχίο Κατόπιν Επιλογής

Πτυχίο Κατόπιν Επιλογής (Τρεις μερικές υποτροφίες 50% )

Πανεπιστήμιο Frederick




 

Πτυχίο Γραφικών Τεχνών και Διαφημιστικού Σχεδίου

Πτυχίο Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων

Δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού

Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού

Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










218