Νότα αισιοδοξίας για τους αδιόριστους συμβασιούχους έστειλε ο Κενεβέζος στην ΟΕΛΜΕΚ


Νότα αισιοδοξίας για τον επαναδιορισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβασιούχων  καθηγητών έδωσε χθες Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας στη συνάντησή του με την ΟΕΛΜΕΚ. Όπως το Paideia- News πληροφορείται, ο υπουργός Παιδείας, δεν τεκμηρίωσε την αισιοδοξία του, όμως για την ΟΕΛΜΕΚ αυτή και μόνο η αισιοδοξία θεωρείται αρκετή για να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Μερικά από τα στοιχεία που ίσως απαβλύνουν το πρόβλημα είναι:

Καταρχήν, λόγω των 26 προαγωγών, που τελικά θα ισχύσουν μετά την εξαίρεση που πήρε ο κ. Κενεβέζος από το Υπουργικό υπολογίζεται ότι θα διοριστούν 6-7 συμβασιούχοι.

Άλλοι 3-4 θα διοριστούν λόγω της απόφασης του Κενεβέζου να παραχωρήσει μια ώρα για εργαστηριοποίηση του μαθήματος της Πληροφορικής στην Α Λυκείου.

Αυτό ίσως που αφήνει ελπίδες για κάτι καλύτερο είναι η ασταμάτητη υποβολή αιτήσεων για πρόωρη αφυπηρέτηση. Για παράδειγμα, χθες, πέντε  βοηθοί διευθυντές εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να  αφυπηρετήσουν πρόωρα.  

Ο αριθμός  των απασπάσεων βρίσκεται στο μνημόνιο και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει προς το καλύτερο.

Πάντως, για το θέμα της παγοποίησης των προαγωγών, ο υπουργός Παιδείας δεν έδωσε σαφή απάντηση  λέγοντας «θα προσπαθήσουμε».      

Αυτό που αναμένει η ΟΕΛΜΕΚ έιναι το αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











124