Ο Δημοσθένους ...επιστρέφει στο σχολείο του


Στόχος των επισκέψεων είναι να δώσουν "στην Ευρώπη ένα πρόσωπο" και να λάβουν μέρος σε συζητήσεις με μαθητές για ευρωπαϊκά θέματα του ενδιαφέροντός τους. Στην πρωτοβουλία "EU Backto School", η οποία ξεκίνησε το 2007, συμμετέχουν φέτος έντεκα κράτη μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε 30 σχολεία της δευτεροβάθμιας και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και γεωγραφικά θα καλύψουν περιοχές από τη Λεμεσό μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς.

Ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της ΕΕ, η Κύπρος θα έχει ένα επιπλέον αντιπρόσωπο τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργο Δημοσθένους ο οποίος θα επισκεφτεί το Λύκειο Ακρόπολης από όπου αποφοίτησε το 1982.

Πρόγραμμα επίσκεψης Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 στις 9.30 το πρωί. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:

09.30Υποδοχή Υπουργού από ομάδα μαθητών και τη Διεύθυνση του σχολείου στην αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης του Λυκείου

09.35 Σύντομη τελετή υποδοχής του κ. Δημοσθένους στην κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών του Λυκείου

09.45 Παρουσίαση του Υπουργού για το ρόλο της Κύπρου ως προεδρεύουσα χώρα και τις εμπειρίες του ιδίου από τις δραστηριότητες που έχει πραγματοποιήσει.

10.00 Συζήτηση με μαθητές και απαντήσεις σε ερωτήσεις για το θέμα

Την εκδήλωση διοργανώνει το Γραφείο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΥΠΠ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση τουΛυκείου Ακρόπολης και σε συντονισμό με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία

Η πρωτοβουλία "EU Backto School" δίνει στους υπαλλήλους και αξιωματούχους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα σχολεία όπου φοίτησαν και να συζητήσουν για τη δουλειά τους, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες διαβίωσης και εργασίας σε άλλα κράτη μέλη. Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν από κοντά το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Η πρωτοβουλία εγκαινιάστηκε το 2007 από την Επιτροπή και τη γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από τη Συνθήκη της Ρώμης. Έκτοτε, έχουν συμμετάσχει στη δράση οι διαδοχικές προεδρίες του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η μέχρι σήμερα πείρα έχει δείξει ότι αυτή η πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τα ευρωπαϊκά θέματα αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό, τόσο από τα σχολεία όσο και από τους ίδιους τους αξιωματούχους της ΕΕ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










87