Ο Δημοσθένους συναντήθηκε τον Κινέζο Πρέσβη


Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Πρέσβη, ο όποιος ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, για την πορεία των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού. Τρία βασικά θέματα έχουν ήδη τροχοδρομηθεί και υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές για επιτυχή έκβασή τους στο προσεχές μέλλον. Πρόκειται για την προώθηση της αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών, την ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στην Κύπρο και την ανανέωση του πολιτιστικού προγράμματος συνεργασίας Κύπρου-Κίνας.

Ο Κινέζος Πρέσβης τόνισε τη σημασία που αποδίδει η κινεζική πλευρά συνεργασία των δύο χωρών καθώς και το σημαντικό ρόλο που οι τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού μπορούν να διαδραματίσουν σ’ αυτή. Διαβεβαίωσε για την προθυμία του να συνεχίσει το εποικοδομητικό έργο του προκατόχου του και να συμβάλει στην προώθηση όλων των θεμάτων που βρίσκονται υπό εξέλιξη. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης κατά την νέα χρονιά κοινών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Κίνας στη Κύπρο και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κάτι που είχε γίνει με μεγάλη επιτυχία και στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον κ.Xinsheng για τη διαχρονικά θετική στάση της Κίνας προς την Κύπρο και τον διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κίνας στην Λευκωσία, θα προωθηθούν πρακτικά μέτρα για ανάπτυξη συνεργασιών σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144