Ο ΔΗΣΥ στηρίζει την πρόταση Τάσου για δυνατότητα ολοκλήρωσης πτυχιακών σπουδών σε 3 χρόνια


Το μέλος του Εκτελεστικού του Γραφείου του ΔΗΣΥ κ. Μάριος Χαπούπης με δήλωσή του  στηρίζει την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας Γεώργιου  Τάσου, για δυνατότητα αποφοίτησης στα τρία χρόνια για τους φοιτητές των πανεπιστημίων μας

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δηλώνει τη στήριξη του, με απόφαση του Εκτελεστικού του Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην πρόταση για δυνατότητα αποφοίτησης στα 3 χρόνια σε πτυχιακό επίπεδο. Αυτό βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν θα λειτουργήσει εις βάρος των υφιστάμενων προγραμμάτων σπουδών και ο αριθμός των αναγκαίων 240 ECTS για να αποφοιτήσει κανείς, θα παραμείνει ως έχει σήμερα. Είναι αντιληπτό ότι μια τέτοια ρύθμιση η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα στους επιμελείς φοιτητές που θα το επιθυμούν να το πράξουν, θα έχει σημαντικό όφελος μεταξύ άλλων, σε ζητήματα μείωσης του οικονομικού κόστους σπουδών, σε θέματα ενοικίων, εξόδων σίτισης και μετακίνησης.
Την ίδια στιγμή τα Πανεπιστήμια και το Κράτος θα εξοικονομούν ένα σημαντικό ποσό για την κάλυψη κόστους φοίτησης αυτών των φοιτητών και θα μειωθούν οι ανάγκες σε φοιτητικές χορηγίες και πακέτα φοιτητικής μέριμνας με θετικές επιπτώσεις στον φορολογούμενο πολίτη.
Ταυτόχρονα,  η δυνατότητα μείωσης του κόστους σπουδών, θα προσελκύσει περισσότερους αλλοδαπούς φοιτητές κυρίως στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με επίσης τεράστιο όφελος στην οικονομία του τόπου.
Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οφείλουμε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα αναβαθμίσουν τόσο την Παιδεία μας, όσο και την οικονομία μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










158