Ο Δρ Γρηγόρης Μακρίδης εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης


 Το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση της MASSEE (Mathematical Society of South Eastern Europe) στην οποία ο Δρ Γρηγόρης Μακρίδης, πρόεδρος της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, προτάθηκε και εκλέχθηκε παμψηφεί ως ο επόμενος πρόεδρος της MASSEE. H MASSEE αποτελείται από τις χώρες, Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, Μολδαβία, ΠΓΔ της Μακεδονίας και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η MASSEE, που ολοκληρώνει 10 χρόνια ζωής φέτος, οργανώνει όλες τις Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες για μαθητές κάτω των 15,5 ετών (JBMO) και για μαθητές Λυκείου (BMO). Οργανώνει την Μαθηματική Ολυμπιάδα πανεπιστημίων SEEMOUS (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), το διεθνές συνέδριο μαθηματικών MICOM, εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό “Mathematika Balkanica”, συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, οργανώνει καλοκαιρινά σχολεία κ.α.

Η MASSEE  θα επικεντρωθεί σε νέες δραστηριότητες ενίσχυσης της συνεργασίας στον Ευρωμεσογειακό χώρο και θα αναπτύξει νέες δραστηριότητες για νέους ερευνητές στα μαθηματικά και τις εφαρμογές τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










250