Ο εκκλησιαστικός πλούτος σε περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση. Κυπρολογικές εκδόσεις και μοναστηριακά εργόχειρα


«Το περίπτερο του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων θα βρίσκεται μέσα στο Περίπτερο 3 και θα εγκαινιαστεί στις 23 Μαΐου, στις 20:00, από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’. Θα είναι ανοικτό από τις 18:00 μέχρι τις 22:00, καθημερινά, μέχρι τις 27 Μαΐου που θα κλείσει η Διεθνής Έκθεση.

Το περίπτερο του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων θα είναι διακοσμημένο σαν ένα μεγάλο Αρχονταρίκι, όπου κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί θα υποδέχονται τον επισκέπτη για να το φιλέψουν με τα νάματα ενός ολόκληρου θρησκευτικού κόσμου. Προσκαλώντας τον να ζήσει στους ευλογημένους τόπους της «Νήσου των Αγίων», μέσα από ταξίδια πραγματικά, αλλά και νοερά, σε απαράμιλλα πνευματικά τοπία, στη μαγευτικότερη γεωγραφία, σε μέρη λατρευτικά που μυρίζουν θυμίαμα και αναβλύζουν πνευματική ευωδία.

Ο εκκλησιαστικός πλούτος της Κύπρου θα παρουσιάζεται ζωντανά από κληρικό κωδικογράφο, μοναχό αγιογράφο, λαϊκό τεχνίτη ψηφιδωτού και ξυλογλύπτη, που θα παρουσιάζουν τη μοναδική τέχνη τους. Στο περίπτερο θα διανέμεται, επίσης, διαφωτιστικό υλικό για προσκυνήματα της Κύπρου και θα εκτίθενται κυπρολογικές εκδόσεις και μοναστηριακά εργόχειρα. Θα λειτουργεί έκθεση με τίτλο Κύπρος Νήσος Αγίων, Προσκυνηματικές Περιηγήσεις».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter28