Ο Γ. Δημοσθένους κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα


Δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι είναι ο πρώτος υπουργός στην ιστορία του υπουργείου Παιδείας που τις περισσότερες φορές είναι ντυμένος σπορ και αποφεύγει το κοστούμι με τη γραβάτα. Σε κάποιο στάδιο όμως, ασφαλώς θα είναι υποχρεωμένος να συνηθίσει τη γραβάτα αφού θα του είναι αναγκαία.

Αν υπάρχει κάτι, που μπορεί κάποιος να συμπεράνει άνετα, μιλώντας με όσους συζήτησαν μαζί του, για θέματα του υπουργείου, είναι ότι ακούει και καταγράφει, και αυτό γιατί γνωρίζει ότι μέχρι να μάθει όλα τα θέματα του υπουργείου του θα περάσουν μήνες. «Δεν μας το παίζει παντογνώστης» ήταν η απάντηση ενός συνδικαλιστή.

Την περασμένη Δευτέρα, ο Γιώργος Δημοσθένους δεξιώθηκε στην ταβέρνα «Κυριάκος στο Στρόβολο (απ’ όπου και η φωτογραφία του www,paideia-news.com) τους ανθρώπους των Μέσων μαζικής Ενημέρωσης. Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, μας μίλησε με χιούμορ για δικές του ιστορίες και μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους καλές στιγμές. |

Με τρεις λέξεις θα λέγαμε «πρώτο δείγμα θετικό», ή διαφορετικά, από ανθρώπινης πλευράς κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ως υπουργός, γι' αυτόν τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα θα κριθεί αν τα καταφέρει και αντεπεξέλθει των χρόνιων προβλημάτων που κατατρώνε τη δημόσια εκπαίδευση. Υποσχέθηκε ότι κάνει τομές και ότι δεν θα κάνει πίσω εκεί που πρέπει.

Το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη θα είναι καθοριστικό αφού τα σχολεία, τόσο της Μέσης όσο και της Δημοτικής, θα επαναλειτουργήσουν με πλήρη προγράμματα. Η μεγάλη δοκιμασία θα έλθει μέσα στον Οκτώβριο όταν η καθιερωμένη περίοδος χάριτος τελειώνει. Εκεί θα δοθεί η μεγάλη «μάχη» για την καταξίωση,. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να σημειώσουμε, για να είμαστε δίκαιοι μαζί του, είναι ότι οι κομματικές ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό, ιδαίτερα αυτή την περίοδο, και με τα όσα έχουν προηγηθεί, δεν τον ευνοούν. Και συνήθως, αυτές οι ισορροπίες είναι καθοριστικές για την πορεία του κάθε υπουργού της κάθε κυβέρνησης.

Εμείς κρατάμε την υπόσχεσή του ότι θα κάνει τομές. 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


166