Ο Γεώργιος Δαυίδ, επίτιμος διδάκτορας της Σχολής Μοριακής Ιατρικής του ΙΝΓΚ


  Στον συμπατριώτη μας επιχειρηματία και φιλάνθρωπο κ. Γεώργιο Δαυίδ θα απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, σε τελετή αναγόρευσης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Πρόκειται για τον ανώτατο τίτλο της Σχολής, που απονέμεται για πρώτη φορά στα πέντε χρόνια της λειτουργίας της. Η απόφαση για απόδοση της ισόβιας αυτής διάκρισης στον κ. Γεώργιο Δαυίδ υπήρξε ομόφωνη από το Συμβούλιο της Σχολής και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.

Ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες για το επαγγελματικό τους έργο ή και για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. «Χωρίς καμιά αμφιβολία ο κ. Γεώργιος Δαυίδ, ικανοποιεί και τις δύο προϋποθέσεις γι’ αυτό και είναι ο πρώτος που τιμάται με την κορυφαία διάκριση της Σχολής μας» αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου και Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού.

Ο τιμώμενος έχει λάβει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων, το 2009, το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Order of the British Empire) από τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και το μετάλλιο του Τάγματος της Τιμής της Δημοκρατίας της Νιγηρίας (MFR-Member of the order of the Federal Republic.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191