Ο Νίκος Αναστασιάδης ανακηρύχθηκε νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας


 

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.30 απόψε Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία,  η τελετή ανακήρυξης του Νίκου Αναστασιάδη στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά την ανακήρυξή του από το Γενικό Εφορο Εκλογών Ανδρέα Ασσιώτη, ο κ. Αναστασιάδης απευθυνόμενος προς τους οπαδούς και υποστηρικτές του που είχαν από νωρίς κατακλύσει τους χώρους του σταδίου «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» τούς κάλεσε σε συστράτευση και ενότητα, δηλώνοντας ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για μια πατρίδα ελεύθερη, επανενωμένη και ευρωπαϊκή.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων του, όπως είπε, θα είναι η προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Σε δυο περιπτώσεις χρειάστηκε να διακόψει συνθήματα των παρευρισκομένων. Στην πρώτη περίπτωση αυτοί αποδοκίμασαν τους ανθυποψηφίους του Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα, ενώ η δεύτερη περίπτωση αφορούσε την αντίδρασή τους όταν αναφέρθηκε στους Τουρκοκύπριους.

Υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει ώστε με πνεύμα ενότητας να προωθηθεί η διαδικασία  επίλυσης του Κυπριακού, φθάνει και οι Τουρκοκύπριοι να αναγνωρίσουν ότι και οι Ελληνοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα.

Όσον αφορά τους ανθυποψηφίους του Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα, δήλωσε πως εκτιμά τα επιχειρήματά τους και τον τρόπο με τον οποίο αντάλλαξαν επιχειρήματα κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και δήλωσε ότι απευθύνει πρόσκληση σε όλους να συστρατευτούν μαζί του για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύπρος, με έμφαση στο ξεπέρασμα των οικονομικών δυσκολιών και στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










381