Ο ποινικολόγος Π. Τσιρίδης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Με στόχο να εξειδικεύσει ακόμα περαιτέρω τις γνώσεις των φοιτητών του, το Νομικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διεξάγει ειδικά εργαστήρια στα οποία διδάσκουν νομικοί που διαπρέπουν στις αίθουσες των δικαστηρίων, επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, καθηγητές πανεπιστημίου και δικαστές. Σε αυτό το πλαίσιο ολοκληρώθηκε και το ειδικό εργαστήριο ποινικού δικαίου με την παρουσία – εισήγηση ενός εκ των κορυφαίων ποινικολόγων της Ελλάδας, του Δρα. Πολυχρόνη Τσιρίδη, πρ. Αντιπροέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

Ο Δρ.Πολυχρόνης Τσιρίδης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Erlagen – Nurnbergτης Γερμανίας ενώ το 1995 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του ποινικού δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επισκέπτης καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και συγγραφέας ενός σημαντικού αριθμού επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, τα περισσότερα των οποίων εστιάζουν στο ζήτημα του οικονομικού εγκλήματος. Ενδεικτικά βιβλία είναι μεταξύ άλλων «Ο νέος νόμος για το ξέπλυμα χρήματος» (Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη), «Ποινική δικαιοδοσία στον θαλάσσιο χώρο και εγκλήματα τελούμενα επί πλοίου» (Εκδόσεις Σάκκουλας Π. Ν.), «Ο νέος νόμος για την επιτάχυνση της ποινικής δίκης»( Εκδόσεις Σάκκουλας Π. Ν.), οι «Μελέτες ποινικού δικαίου» (Εκδόσεις Σάκκουλας Π. Ν.), ενώ πρόσφατα συμμετείχε με ειδικό κεφάλαιο («Τα πτωχευτικά αδικήματα») στο συλλογικό τόμο «Επίκαιρα ζητήματα περιουσιακού ποινικού δικαίου» (Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη).

Ο Δρ. Πολυχρόνης Τσιρίδης διαθέτει ένα από τα πιο έγκριτα δικηγορικά γραφεία, το οποίο ασχολείται με σχεδόν όλους τους τομείς του ποινικού δικαίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική εγκληματικότητα (απάτη, φοροδιαφυγή, «απάτη του ευρώ», πτώχευση, τελωνειακού κανονισμού, κανονισμός χρηματιστηρίου, κ.λπ.). Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το γραφείο του Δρα. Πολυχρόνη Τσιρίδη έχει αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, φήμη και εμπειρογνωμοσύνη στο ναυτικό ποινικό δίκαιο.

Ο Δρ. Πολυχρόνης Τσιρίδης είναι μέλος τουEuropean Criminal Bar Association (ECBA) ενώ εκπροσωπεί από το 1997 μέχρι σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας σε θέματα διεθνούς ποινικού δικαίου στο εξωτερικό, συμμετέχοντας παράλληλα ως μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










273